You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bronz mondial pentru luptătorul Alin Alexuc

Reprezentantul României Alin Alexuc Ciurariu a cucerit bronzul la Campionatele Mondiale de lupte care se desfășoară în aceste zile la Belgrad, în Serbia. În competiția de lupte greco-romane din limitele categoriei 130 kg, sportivul tricolor a avut un parcurs cu emoții.

În optimi, Alexuc a trecut de Abdellatif Mohamed Ahmed MOHAMED, din Egipt, dar a fost învins în sferturi de turcul Riza Kayaalp. În recalificări, elevul lui Petre Cărare l-a învins pe ucraineanul în vârstă de 38 de ani Oleksandr Chernetskyy, după o primă repriză în care n-a obținut niciun punct și o rundă secundă în care a revenit spectaculos și nu i-a dat nicio șansă adversarului, pe care l-a învins cu 5-3, obținând calificarea în finala mică.

Lupta pentru medalia de bronz contra lui Muminjon Abdullaev, din Uzbekistan, a fost extrem de disputată, dar Alin Alexuc și-a adjudecat o frumoasă victorie, tot cu 5-3, în ultimele secunde.

Este prima medalie mondială cucerită de Alin Alexuc Ciurariu, după titlul european din 2020 și medaliile continentale de bronz din 2019 și 2018.