You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Reprezentantele României, pe toate treptele podiumului la Europenele de tenis de masă

Seară magică pentru România la competiția de tenis de masă din cadrul  Campionatelor Europene care se desfășoară la Munchen. Reprezentantele noastre au urcat pe toate cele trei trepte ale podiumului continental la finalul întrecerilor feminine de dublu.

Tandemul româno-austriac Bernadette Szocs / Sofia Polcanova a câștigat medaliile de aur, după ce în finală s-a impus categoric, cu 3-0 (18-16, 11-6, 11-9), în fața perechii române Elizabeta Samara /Andreea Dragoman care a cucerit argintul.

Performanța remarcabilă a cuplului Samara/Dragoman a fost în semifinală, când a eliminat dublul luxemburghez Xia Lian Ni/Sarah de Nutte, perechea numărul 3 mondial și principala favorită a probei. În ciuda unui prim set adjudecat de adversare, româncele, pentru prima dată partenere la dublu, au câștigat următoarele trei seturi, care le-au adus calificarea în finală, cu scorul 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6).  La final, Elizabeta Samara și spectatorii i-au cântat ”La mulți ani” Andreei Dragoman, care-și-a sărbătorit ziua de naștere.

Adina Diaconu, care simțit gustul întrecerilor de anvergură în 2014 la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, unde a fost purtătorul de drapel al Team Romania la festivitatea de deschidere, a cucerit prima sa medalie la senioare. Adina Diaconu și partenera sa Maria Xiao din Spania au obținut medaliile de bronz după ce în semifinale au cedat în fața dublului Bernadette Szocs / Sofia Polcanova.

După argintul de la dublu mixt, câștigat alături de Ovidiu Ionescu, Bernadette Szocs a cucerit a doua medalie la această ediție a Campionatelor Europene.

Sursa foto: Mirela Nicolae

 

Galerie foto