You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

DAVIIID POPOVICI - campion european de seniori, cu record mondial

Uluitorul, David Popovici a impresionat din nou în această seară la Campionatele Europene de natație de la Roma. În finala probei masculine de 100 m liber, unde cu o zi înainte se calificase cu un nou record european, a reușit nu numai să se impună fără drept de apel, cu 46,86, dar timpul înregistrat reprezintă și un nou record mondial.

La cei 18 ani, pe care îi va împlini în septembrie, David Popovici antrenat de Adrian Rădulescu, continuă să uimească lumea înotului mondial la fiecare cursă.
 
Interesant este că astăzi, pe 13 august a bătut un record mondial  stabilit în urmă cu 13 ani, în același bazin, de brazilianul Cesar Cielo. ” De astăzi, pe tronul stilului liber stă David, <băiețelul> care iubește magia, filozofia și laptele cu miere” a scris site-ul oficial al competiției www.roma2022.eu

Potrivit aceluiași site, David Popovici a declarat imediat după cursă:

 "Ieri am spus că recordul european a fost doar un pas în direcția corectă – și am avut dreptate. Nu am fost nicio grabă și a trebuit să fiu extrem de răbdător în privința recordului mondial. Încă sunt fierbinte de la cursă, dar aceste campionate nu s-au terminat încă, nici acest sezon foarte lung.M-a durut dar întotdeauna merită și mă simt bine chiar acum.M-am simțit grozav și este foarte special să doborâm acest record care a fost stabilit aici în 2009 de Cesar Cielo”.

Sursa foto: www.roma2022.eu