You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Înotătorul David Popovici, în finala europeană de la 100 m liber, cu record european

Fantasticul David Popovici continuă să uimească lumea. La Campionatele Europene de natație de la Roma, înotătorul român antrenat de Adrian Rădulescu s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp - 46.98 care reprezintă și un nou record european.

Românul a avut un start excelent în cea de-a doua semifinală a probei de 100 m liber, unde a înotat pe culoarul al patrulea. Românul a întors primul și a condus detașat până la finalul cursei pe care a terminat-o la numai șapte sutimi de recordul mondial al seniorilor - 46.91,care îi aparține brazilianului Cesar Cielo Filho, din 2009. 

Timpul realizat de român pe ultimii 50 m - 24.05, a fost cel mai rapid din istorie. „Este în regulă, este un traseu bun către finală și un pas spre direcția corectă. Mi se pare normal să merg pas cu pas și să continui să-mi îmbunătățesc timpul”, a spus Popovici în timp ce ieșea din piscină, potrivit site-ului competiției.

Următorul calificat în finala probei de 100 m liber la Europenele de la Roma, italianul Lorenzo Zazzeri, a câștigat prima semifinală cu timpul 48.05.

Finala probei masculine de 100 m liber se va desfășura mâine, sâmbătă, de la ora 19:22 (ora României).

Sursa foto: https://www.roma2022.eu/en/