You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Un an până la Jocurile Mondiale pe Plajă Bali 2023

Asociația Comitetelor Naționale Olimpice (ANOC) și Comitetul Național Olimpic  (NOC) Indonezia sărbătoresc un an până la cea de-a doua ediție a Jocurilor Mondiale pe Plajă care vor avea loc în Bali în anul 2023. Președintele ANOC în exercițiu Robin Mitchell și președintele NOC Indonezia Raja Sapta Oktohari au vorbit despre așteptările lor pentru următoarea ediție a Jocurilor.

Președintele  ANOC Robin Mitchell a spus:

„Având doar un an până la ANOC World Beach Games Bali 2023, abia așteptăm să avem din nou privilegiul de a-i urmări pe cei mai buni sportivi ai lumii concurând într-o sărbătoare a sporturilor de elită pe plajă și pe apă.

„Se simte o perioadă foarte lungă de timp de la ediția inaugurală a Jocurilor din 2019. Și în timp ce lumea s-a schimbat nemăsurat de atunci, un lucru care rămâne același este angajamentul nostru de a conecta CNO-urile cu noi sporturi, noi sportivi și o nouă generație de fani.

„Qatar 2019 a fost un mare succes și în Bali avem din nou parteneri excelenți despre care nu avem nicio îndoială că vor organiza un eveniment de neuitat anul viitor. Suntem recunoscători NOC Indonezia, guvernului indonezian și provinciei Bali pentru angajamentul și sprijinul lor continuu. Bali este cunoscut în întreaga lume pentru plajele sale și va oferi mediul suprem pentru sportivii noștri de elită; și fundaluri uimitoare pentru publicul nostru global.

„Avem deja peste 30 de CNO-uri care s-au calificat pentru Bali 2023 și acest lucru va crește doar în următoarele luni, pe măsură ce sistemele de calificare continuă în numeroasele noastre sporturi interesante. Odată cu anunțarea programului sportiv complet, CNO și fanii știu la ce se pot aștepta în 2023. Programul va oferi o combinație perfectă de discipline consacrate și noi, oferind fanilor o experiență unică pe care doar Jocurile Mondiale de Plajă ANOC o pot oferi.

„Le dorim tuturor CNO-urilor și echipelor lor mult noroc în pregătirile pentru anul viitor și sperăm să vedem cât mai mulți sportivi posibil în Bali.”

La rândul său, președintele NOC Indonezia Raja Sapta Oktohari a adăugat:

„Cu exact un an până la Jocurile Bali 2023, iar NOC Indonesia continuă să lucreze din greu pentru a se asigura că evenimentul va fi un succes. Mai avem multe de făcut și, prin urmare, continuăm să consolidăm coordonarea intensă cu administrația locală și centrală, precum și cu ANOC.”

„Suntem încântați să-i salutăm pe cei peste 1.500 de sportivi puternici din peste 100 de țări, pe care îi așteptăm, precum și pe oficialii CNO-urilro și directori din sport care vor fi prezenți la ompetiție. Nu numai că s-ar putea bucura de competiția cu plajele pitorești din Bali ca fundal, dar s-ar putea, de asemenea, să descopere o nouă experiență prin bogăția noastră culturală și ospitalitatea caldă arătată de oamenii Insulei Zeilor.”

La ediția inaugurală a Jocurilor Mondiale pe plajă care au avut loc la Doha, în 2019, România a fost reprezentată de zece sportivi. Delegația tricoloră a încheiat competiția cu trei medalii de bronz, patru locuri 4 si două locuri 6.

Antonela Manac a încheiat pe locul al treilea competiția feminină de aquatlon, iar la lupte pe plajă, Adina Popescu și Ștefan Coman, ambii reprezentanții României în întrecerile din limitele categoriilor 70 kg (feminin, respectiv masculin), au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului. 

 

 


 

 

Galerie foto