You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnasta Amalia Ioana Puflea, dublă campioană olimpică a tineretului european, la Banska Bystrica

Gimnasta Amalia Ioana Puflea, dublă campioană olimpică a tineretului european, la Banska Bystrica

Gimnastica românească a încheiat en-fanfare ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European, Amalia Ioana Puflea cucerind AURUL olimpic în ambele finale în care a evoluat – bârnă și sol.

Pe ”puntea suspinelor” Amalia a evoluat fără greșeală și, cu cele 13.366 puncte acumulate, s-a impus fără emoții în fața uncraineencei Anna Lashchevska (13.000 p), a doua clasată, și a italiencei Arianna Grillo (12.900 p).

La sol, concurența a fost mai mare, dar eleva antrenorilor Lucian Sandu și Camelia a adunat 13.200 puncte și n-a putut fi întrecută. Pe treapta a doua a podiumului au urcat însă două sportive, Helen Kevric (Germania) și  July Marano (Italia), ambele cu câte 13.066 puncte

Sabrina Alexia Maneca Voinea, cea de-a doua  româncă din finala de la sol, s-a clasat pe locul 5, cu 12.700 p.

Imnul României a răsunat de două ori în Sala de gimnastică din Bansca Bystrica, iar Amalia a primit medalia de aur de la sol din mâinile președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu.

Cu cele 4 medalii cucerite – 3 de AUR și una de ARGINT, Amalia Ioana Puflea este cea mai medaliată componentă atât a echipei de gimnastică a României cât și a TEAM ROMANIA.

La revenirea în campus, talentat gimnastă a fost întâmpinată cu aplauze și urale de colegii săi.

Sursa foto: COSR & EYOF 2022 Banska Bystrica

 

Galerie foto