You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Banská Bystrica 2022 – O fată și-un băiat vor reprezenta România în întrecerile de TENIS

Tenisul a figurat în programul FOTE încă de la prima ediție, și cu excepția FOTE Lisabona 1997 și Paris 2003, nu a mai lipsit din întrecerile olimpice europene de juniori.

În Marea Britanie, la Festivalul de la Bath, Octavian Nicodim a cucerit, în proba de simplu, prima medalie de AUR pentru tenisul românesc la FOTE, palmarsul  acestui sport la Festival fiind de 5  medalii – 1 AUR, 2 ARGINT, 2 BRONZ

La Festivalul găzduit de Tbilisi, în 2015, au fost obținute primele medalii românești în probele feminine, fiind singura ediție de până acum a FOTE unde au fost obținute două medalii, în două probe - simplu și dublu fete. Selma Ștefania Cadar a obținut BRONZUL la simplu, iar apoi a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, alături de Andreea Prisăcariu, la dublu.

La ultima ediție, la FOTE Baku 2019, cel mai bun rezultat obținut de jucătorii români de tenis a fost locul 5, ocupat de Andrei Voican, la simplu.

La FOTE Banská Bystrica 2022, România va fi reprezentată în competiția de tenis de doi sportivi: Eva Maria Ionescu și Gabriel Ghețu.

 

Galerie foto