You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Vlad Stancu, AUR la 1500 m liber, Bianca Costea, ARGINT la 50 m liber

Senzațional! Ireal! Uluitor! O nouă zi de vis pentru înotul românesc!

Ziua a treia a Campionatelor Europene de înot de la Otopeni a fost de vis pentru echipa României.

Vlad Stancu a reușit cursă impecabilă la 1500 m liber și a închiat-o en-fanfare, solitar, pe ultimele lungimi de bazin în uralele publicului. Din tribune, toți colegii săi în frunte cu David Popovici, care prin performațele sale parcă le-a dat aripi colegilor săi de echipă, l-au încurajat frenetic și i-au aplaudat performanța.

Imnul României a răsunat încă o dată în bazinul de înot din Otopeni, după ce Vlad Stancu a primit strălucitoarea medalie de aur de la fosta mare înotătoare, Camelia Potec,  campioană olimpică la Atena 2004, acum președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, care  oficiat festivitatea de premiere la 1500 m liber.

Cu câteva minute mai devreme, Bianca Costea a zburat în cursa de 50 m liber, fiind întrecută doar de nemțoaica Nina Sandrine Jazy care a fost cu doar câteva sutimi de secundă mai rapidă. Bianca Costea, eleva lui Eduard Câșlaru, a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului și a primit medalia de argint.

În semifinale, David Popovici și Aissia Claudia Prisecariu au înotat excelent și au obținut calificarea în finalele de la 50 m liber masculin, respectiv 200 m spate feminin, care vor avea loc mâine, 8 iulie de la orele 17:32, respectiv 18:01.

La capătul unei alte curse superbe în semifinală, pe care a încheiat-o pe primul loc, fenomenul David Popovici s-a calificat fără emoții cu cel mai bun timp (22.17) în cursa pentru medalii de la 50 m liber, de mâine.

Delegaţia României a câştigat până acum 5 medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni:

3 aur - ştafeta masculină 4x100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, David Popovici la 200 m liber masculin, Vlad Ştefan Stancu, la 1500 m liber masculin

2 argint - ştafeta mixtă 4x100 m liber - David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, Bianca Costea, la 50 m liber feminin.

 

Galerie foto