You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

AUR și ARGINT pentru ROMÂNIA, în ziua a doua a Europenelor de înot

David Popovici a continuat seria rezultatelor uluitoare pentru România la Campionatele Europene de înot rezervate juniorilor  care se desfășoară în Complexul Sportiv din Otopeni. Copilul fantastic al înotului românesc a cucerit astăzi AUR la 200 m liber și ARGINT la ștafetă mixtă 4x100 m liber.

Într-o atmosferă de vis, încurajat frenetic din tribune, David Popovici și-a confirmat statutul de mare favorit al finalei masculine de la 200 m liber și, cu timpul 1:45:45, a cucerit aurul european de juniori!

La capătul unei curse aproape perfecte, cu un start reușit în care a avut al doilea timp de reacție, David a întors primul la 50 m și s-a instalat în frunte distanțându-se cu fiecare lungime de bazin.
Campionul european de ieri cu ștafeta masculină de 4x100 m liber a României nu le-a lăsat nicio speranță adversarilor, terminând detașat pe primul loc.

Cu aurul de la 200 m liber oferit de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a oficiat ceremonia de premiere, ”în buzunar”, David  a înotat alături de colegii săi și în finala de la ștafeta mixtă 4x100 m liber.

În formula David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca-Aimee Diaconescu, ștafeta mixtă 4x100 m liber a României a încheiat finala pe locul al doilea.

Într-o manieră entuziamantă, cei patru fantastici tricolori au cucerit medalia de argint pentru ștafeta României, calificată în ultimul act de același David Popovici alături de Ștefan Cozma, Anastasia Bako, Irina Preda. Toți cei șapte înotători au fost răsplătiți cu medaliile de argint, chiar dacă pe podium au urcat doar finaliștii.

Lupta ștafetei pentru medallii a fost incredibilă! România a atacat podiumul încă din primul schimb unde a luat startul magnificul David Popovici. Dublul campion mondial știa că misiunea sa este de a obține un avans considerabil pentru colegii săi. A înotat ca un delfin și i-a predat primul ștafeta lui Patrick Dinu, cel care uimit lumea cu o zi înainte, după ce a terminat primul în ultimul schimb al ștafetei masculine 4x100 m liber. Patrick a confirmat așteptările, a luptat umăr cu reprezentantul Poloniei și a încheiat tot primul după 200 m, iar Bianca Costea a luat startul în schimbul 3 din poziția de lider.

Deși venea din semifinalele de la 50 m liber unde s-a calificat în ultimul act cu al treilea timp, Bianca a ținut la rândul său piept adversarelor și a predat prima ștafeta ultimului schimb.

Pe umerii Rebeccăi Aimee Diaconescu apăsa întreaga responsabilitate de a păstra avantajul obținut de colegi săi și de a urca ștafeta României pe podium. În ultimul schimb, cu o dorință de victorie și o stăpânire de sine incredibile, Rebecca a ținut piept cu succes atacurilor furibunde ale adversarelor pe  primii 50 m, iar pe ultima lungime de bazin a fost învinsă doar de reprezentanta Ungariei, reușind un rezultat de excepție pentru România.

Tribunele au sărit în aer și i-au aclamat minute în șir pe eroii zilei - David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca-Aimee Diaconescu, Ștefan Cozma, Anastasia Bako, Irina Preda cei șapte fantastici care au reușit un rezultat istoric pentru înotul românesc – ARGINT la ștafetă mixtă 4x100 m liber.

În cele două zile de competiție, România a cucerit trei medalii: două de aur – ștafetă 4x100 m liber masculin și 200 m liber, și una de argint  - ștafetă mixtă 4x100 m liber.

 

Galerie foto