You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Înotătorii David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu și Alexandru Constantinescu sunt campioni europeni de juniori

Ștafeta masculină de 4x100 m liber a României a cucerit AURUL european de juniori la capătul unei curse de infarct. După ce în serii ștafeta tricoloră în formula David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, în ultimul act, aceiași David Popovici, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu, cu Vlad Stancu în schimbul doi, au înotat exemplar și au încheiat pe primul loc cele opt lungimi de bazin, la mare luptă cu stafeta din Marea Britanie, ținând cu sfletul la gură până în ultima secundă miile se suporteri care au urmărit cursa atât din tribune cât și din transmisiunea în direct a postului național de televiziune.

Campionul mondial la 100 și 200 m liber David Popovici, vedeta Mondialelor de seniori de la Budapesta de luna trecută, a luat startul în primul schimb și a condus detașat predând ștafeta cel dintâi, cu un avantaj semnificativ. În schimbul doi, Vlad Stancu, care l-a înlocuit în finală pe Alexandru Constantinescu, a reușit șă semențină în frunte și a întors primul, dar a sosit al doilea la 100 m și tot al doilea i-a predat stafeta lui Ștefan Cozma, în schimbul trei.

Pe ultima sută de metri, Patrick Dinu a reușit o cursă fenomenală și, deși a plecat din poziția a doua, a înotat miraculos, a recuperat pe ultimii 50 m și după o cursă umăr la umăr cu reprezentantul Marii Britanii a încheiat primul, aducând titlul european  pentru ștafeta României.

Podiumul la ștafeta masculină 4x100 m liber:

ROMÂNIA – AUR (3:18.93), Marea Britanie – Argint (3:19.01), Italia – Bronz (3:19.42)

Excelentă performanță a tinerilor înotări români în bazinul de la Otopeni, la Campionatele Europene de înot rezervate juniorilor

Fantasticii noștri înotători au reușit să transforme în AUR, argintul cucerit anul trecut la Roma de ștafeta României!

 

Galerie foto