You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tomas Bach, președintele CIO, în vizită în Ucraina

Pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul ucrainean, inclusiv cu sportivii, Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a vizitat Kievul unde s-a întâlnit cu președintele Comitetului Național Olimpic al Ucrainei Serghei Bubka șI Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei.

În timpul întâlnirii, Volodymyr Zelenskya vorbit despre impactul devastator pe care l-a avut invazia Rusiei în Ucraina asupra sportului ucrainean. și i-a mulțumit președintelui CIO pentru „poziția sa neclintită” legată dea suspendarea Rusiei și Belarusului din întrecerile olimpice sportive internaționale.

Chiar dacă în prezent, potrivit spuselor lui Zelensky, „peste o sută de mii de sportivi ucraineni nu au posibilitatea de a se antrena” și „ au fost distruse sute de facilități sportive, atât facilități mari de infrastructură sportivă, cât și școli, universități și cluburi sportive ucrainene”, liderul de la Kiev i-a repetat lui Bach intenția Ucrainei de a aplica pentru găzduirea Jocurilor Olimpice în viitor

Președintele CIO s-a întâlnit, de asemenea, cu sportivii ucraineni la centrul lor de antrenament olimpic și a subliniat sprijinul suplimentar în pregătirea pentru evenimentele viitoare.

Fondul de sprijin se ridică acum la 7,5 milioane dolari (6,2 milioane lire sterline/7,2 milioane euro), despre care Bach a susținut că ar ajuta aproximativ 3.000 de sportivi din țară sau din străinătate.

„Îi sprijinim într-un fel pentru a putea vedea o echipă olimpică națională a Ucrainei puternică, de succes și mândră la Jocurile Olimpice de vară din 2024 de la Paris și la Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 de la Milano și Cortina”, a spus Bach.

 

Galerie foto