You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR, la Guvern

Președintele COSR Mihai Covaliu și George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-au întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă.
Temele discutate au fost infrastructura sportivă a Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori și Tineret, participarea Echipei Olimpice -Team Romania la viitoarele competiții: Festivalurile Olimpice ale Tineretului European din 2022 și 2023, Jocurile Europene 2023 și, nu în ultimul rând, Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
Performanțele sportivilor români, care s-au pregătit în Centrele Naționale Olimpice de Juniori și Tinert și care au continuat pregătirea în loturile olimpice de seniori, s-au concretizat cu medalii atât la JO Tokyo 2020 cât și la alte competiții de obiectiv, Campionate Europene sau Campionate Mondiale.

Rezultatele istorice ale lui David Popovici și potențialul altor copii talentați trebuie valorificate.
“Performanțele extraordinare ale sportivilor noștri ne dau speranță în capacitatea românilor de a-și demonstra potențialul. Entuziasmul de acum, generat de aurul câștigat de două ori la Mondiale de David Popovici, este o resursă de inspirație și motivare a copiilor și tinerilor noștri. Guvernul României va face toate eforturile pentru a susține performanța, a recunoaște meritele sportivilor și a le crea infrastructura necesară pregătirii la nivel înalt. Alături de COSR și Federații, Ministerul Sportului se va implica cu toate resursele în eforturile de relansare a dorinței tinerei generații de a străluci la competițiile europene și internaționale”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, în cadrul întâlnirii.
 
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reconfirmat angajamentul Guvernului de a furniza finanțările necesare pentru pregătirea sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Vară, de la Paris, din 2024.
 
La rândul său, președintele COSR Mihai Covaliu a declarat:
” Vrem să subliniem importanța sprijinului oferit tinerilor care se pregătesc în Centrele Naționale Olimpice. E nevoie de condiții de pregătire care să respecte standardele internaționale pentru cei care pot cuceri medalii în următorii ani!” .

 

Galerie foto