You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bine ați revenit acasă, David Popovici și Robert Glință!

Flori, bucurie, aplauze! David Popovici, primul dublu campion mondial din istoria înotului românesc, și Robert Glință, cel dintâi campion european din istoria înotului masculin românesc, împreună cu Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan, Valentin Grigoraș și Silviu Anastase, membrii colectivului tehnic pe care i-au avut alături la  Campionatele Mondiale de la Budapesta, au sosit astă-seară în țară.

Campionii olimpici Mihai Covaliu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, prieteni, rude, admiratori, cadre didactice de la Liceul George Coșbuc unde este elev David Popovici, și o mulțime de ziariști i-au întâmpinat cu emoție și respect pe cei doi mari înotători, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă din Otopeni.

“Trebuie să recunosc. Nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și cu atât de multă atenție”, a spus David Popovici.” Le mulțumesc celor care au crezut în mine, celor care au fost alături de mine și care m-au susținut să ajung până aici. Mulțumesc tuturor românilor, care au stat cu sufletul la gură la TV, celor din tribune. A fost superb. Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Mulțumesc! Am vrut să devin cel mai bun din lume. Cel mai mare vis al meu din punct de vedere profesional este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă aș reuși într-o probă, mai super dacă reușesc în mai multe. Un alt vis este să inspir cât mai multă lume. Acum abia aștept să concurez la Europenele de juniori. Vreau să mă simt cum s-au simțit sportivii maghiari acum. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne strige numele când avem o probă. Vrem să ne simțiți cu adevărat speciali! Cu siguranță vor fi niște Europene memorabile!”

“Sunt recunoscător. Vă mulțumesc pentru toată susținerea. Acest campionat s-a simțit altfel. Niciodată nu m-am simțit atât de special. Iar acest lucru s-a datorat și lui David, care a reușit rezultate excepționale. Îți mulțumesc ție, David, că sunt contemporan cu tine, și vă mulțumesc și vouă, tuturor”, a spus Robert Glință.

Fără să-și ascundă emoțiile,  Camelia Potec i-a felicitat și le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit uriașul succes de la Budapesta. “Felicit întreaga echipă de înot a României care ne-a reprezentat cu cinste la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Sper ca în continuare să fiți alături de toți sportivii din înotul românesc. Ei merită toată aprecierea pentru toată munca depusă. Mulțumesc MTS pentru sprijinul acordat. Mulțumesc COSR pentru relația de colaborare extraordinară. Felicitări, dragi părinți. Bravo! Sănătate multă și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru acești sportivi. Felicitări tuturor!
De mâine ne continuăm treaba în organizarea Campionatului European de înot pentru juniori. Mai sunt multe de făcut, dar sunt sigură că vom fi gata la ora de start. Vă aștept în număr cât mai mare la Otopeni, între 5 și 10 iulie, pentru a-i susține pe toți sportivii români care ne vor reprezenta la această importantă competiție”.

Preşedintele României Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de nataţie. Preşedintele a trimis la aeroport buchete de flori în culorile tricolorului lui David Popovici şi mamei sale, precum şi echipei de nataţie de a Mondiale

La Campionatele Mondiale de înot pentru seniori în bazin de 50 m de la Budapesta, David Popovici a cucerit două medalii de aur, la 100 și 200 m liber, iar Robert Glință s-a clasat în două finale pe locurile 5, respectiv 8,  la 50, respectiv 100 m spate.

Galerie foto