You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Prima lecție de fair play, de ZIUA OLIMPICĂ Șirnea 2022

Bucurie, distracție, joacă, veselie! Râsetele copiilor au răsunat în această dimineață pe Arena Oimpică de la poalele Pietrei Craiului unde s-au desfășurat întrecerile sportive din cadrul Pentatlonului Olimpic Școlar pentru Mileniul III, primele concursuri ale celei de a 40-a ediții a Zilei Olimpice din Șirnea. După  vizitele la Biserica “Sfântul Ioan Botezatorul” și la Muzeul “Nicolae Frunteș” din pitoreasca localitate brașoveană și după ce au vizionat filmele “Terra Olimpia” și “Poemul Jertfei de Foc”,  30 de copii din Rădăuți, Broșteni, Râșnov și București au învățat ce înseamnă fair-play-ul și depășirea propriilor limite.

”Mama, eu cât trebuie să arunc?”, ”Doamna, cât trebuie să sar ca să câștig”, ”Eu nu alerg prea repede, pot să particip?”  au fost doar câteva dintre nedumeririle  micilor participanți înainte de concurs. Când au aflat că la aceste întreceri nu există decât câștigători și că toată competiția este doar cu propriile forțe, copii s-au bucurat de mișcare, unii dintre ei familiarizându-se în premieră cu mișcările corecte din probele de alergare, aruncarea greutății, sau săritura de pe loc.

Toți copii au fost încurajați frenetic de pe margine de cunoscuți și de necunoscuți, spre marea mirare a unora. ”De ce trebuie să-i încurajăm și pe copii pe care nu-i cunoaștem?”, a întrebat Marc nedumerit. ”Asta înseamnă fair play”, a venit răspunsul prompt, iar Marc, bucuros că poate fi fair play, a început să strige și să-i încurajeze pe toți competitorii, primind, fără să știe, un mare 10 la prima sa lecție de fair play.

Fiind o ediție jubiliară, organizatorii au hotărât ca Flacăra competiției să fie aprinsă și înainte de primele probe ale Pentatlonului Olimpic. Cinci vestale purtând năframe în culorile olimpice și câte unul dintre cercurile olimpice au adus Flacara în Arena Olimpică din Șirnea, urmând ritualul de aprindere al Flăcării Olimpice.

După masa rotundă pe tema: “222 ani de la nașterea lui Evanghelie Zappa”, la Căminul Cultural din Șirnea s-au desfășurat ultimele probe ale Pentatlonului Olimpic Școlar pentru Mileniul III -  cea teoretică și cea artistică.
Încântați de atmosfera pe care au descoperit-o  la Ziua Olimpică Șirnea 2022, un grup de copii cu bicicletele, aflați zilele acestea în tabără în zonă, după ce le-au făcut galerie participanților la probele sportive ale Pentatlonului Olimpic, au promis că vor reveni mâine pentru a se înscrie la Crosul Ziua olimpică

Galerie foto