You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

David Popovici, copilul minune al înotului românesc, a cucerit al doilea titlu mondial la Budapesta

Ce cursa! Ce performanță! David Popovici  a cucerit al doilea aur mondial la înot, la diferența de numai trei zile,  și o data cu acesta inimile tuturor românilor.  În această seară, în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta, magnificul David Popovici și-a adjudecat cel de-al doilea titlu mondial, la prima sa prezență la o ediție a Mondialelor de seniori.

În finala de la 100 m liber, la capătul unei curse nerecomandate cardiacilor, David Popovici a reuși minunea! Cu un timp de reacție mai slab la start decât al adversarilor săi, David a întors al doilea după 50 m, iar pe ultimii metri a mers umăr cu înotătorii de pe culoarele alăturate ocupate de Maxime Grousset (Franța) și Joshua Liendo Edwards (Canada).


David Popovici a avut un finiș de poveste și a reușit să încheie cursa primul, cu timpul 47.58, la doar 6 sutimi de secundă, care s-ar putea ”traduce” , la 5 cm, de următorul clasat francezul Maxime Grousset (47.64). Pe locul al treilea a terminat canadianul Joshua Liendo Edwards ( 47.71).

Declarația de după cursă a lui David Popovici spune totul despre caracterul  de excepție al acestui mare sportiv care în septembrie va împlini 18 ani: ”Sunt un tip banal, care poate să facă lucruri extraordinare și să inspire oameni, alături de oamenii extraordinari, din spatele lui”.

David Popovici, antrenat de Adrian Rădulescu, este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige medaliile de aur în probele de 100 și 200 m liber la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la Belgrad, la prima ediție a Mondialelor.

Sursa foto: Facebook FINA

Galerie foto