You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Spiritul Olimpic renaște pentru a 40-a oară la Șirnea

Plaiurile brașovene de la Șirnea s-au îmbrăcat în ”straie” de sărbătoare. Peste doar două zile, pe 23 iunie, în frumoasa urbe de la poalele Pietrei Craiului va fi aniversată cea de-a 40-a ediție a Zilei Olimpice, o ediție jubiliară, organizată de autoritățile locale, susținută de  Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică Română (AOR), Filiala AOR Brașov și partenerii locali - Primaria Comunei Fundata, Asociatia Pro Șirnea și Muzeul ”Nicolae Frunteș” Șirnea.

În premieră, la sărbătoarea de la Șirnea vor fi prezente o delegație, din localitatea greacă Olimpia care găzduiește ceremonialul aprinderii Flacării Jocurilor Olimpice moderne, și o delegație din Broșteni, unde a trăit Evanghelie Zappa, una dintre personalitățile balcanice care au contribuit la reînvierea Jocurilor Olimpice moderne.

Organizată sub deviza ”Învinge-te pe tine însuți”, a 40-a Zi Olimpică se anunță a fi specială, deși, ca în fiecare an, în program vor fi tradiționalele concursuri de cultură generală pe teme olimpice, în acest an tema fiind ”222 de ani de la nașterea lui Evanghelie Zappa”, concursul ”Pentatlon Olimpic Scolar pentru Mileniul III” cu probele sportive, teoretice și artistice, sau Velomaratonul – BRAȘOV – ȘIRNEA.

”Am pregătit câteva surprize pe care abia așteptăm să le prezentăm tuturor celor care vor sărbători alături de noi cea de-a 40-a ediție a Zilei Olimpice la Șirnea”, a promis  Radu Nicolae Frunteș, directorul filialelei AOR Brașov, ”sufletul” manifestărilor din așezarea de la poalele Pietrei Craiului.

Mâine și poimâine toți iubitorii de sport și Olimpism sunt așteptați la Șirnea pentru a se bucura, pentru a lega prietenii și pentru a simți fair play într-un decor de poveste.

 

Galerie foto