You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Performanță de excepție a înotului românesc! David Popovici, primul campion mondial din istorie

Spectacol marca David Popovici la cea de-a 19-a ediție a Campionatelor Mondiale de natație rezervate seniorilor care se desfășoară la Budapesta! Înotătorul român a făcut senzație în finala probei masculine de 200 m liber unde a cucerit medalia de AUR în proba de 200 m liber.  La doar 17 ani, sportivul pregătit de Adrian Rădulescu a înotat incredibil și a parcurs cele patru lungimi de bazin, din Duna Arena, cu timpul de 1:43.21 min – un nou record mondial de juniori.
David Popovici i-a învins pe Sunwoo Hwang, din Coreea de Sud (1:44.47) și pe Tom Deam, din Marea Britanie (1:44.98)

Excepționala cursă a lui David Popovici poate fi urmărită mai jos:

David Popovici este primul campion mondial de seniori al României într-o probă masculină de înot și a primit prețioasa medalie chiar din mâinile fenomenalului Ian Thorpe, de cinci ori campion olimpic la înot.  Cameliei Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, i-a înmânat buchetul de flori.

David Popovici este primul campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani.

În finala probei de 100 m spate, Robert Glință a ocupat locul 8 la sfârșitul unei curse nebune câștigate de italianul Thomas Ceccon cu un nou record mondial - 51.60 secunde. Americanii Ryan Murphy (51.97 s) s-a clasat pe 2, iar Hunter Armstrong pe 3 (51.98 s).

Sursa foto: Facebook FINA și FRNPM

 

Galerie foto