You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Thomas Bach, prezent la ședința Comitetului Executiv al EOC

Președintele Comitetului Internațional Olimpic Thomas Bach a fost invitat la ședința Comitetului Executiv al Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) din care face parte și Mihai Covaliu, președintele COSR. Sergei Bubka, membru CIO pentru Ucraina, a participat în calitate de invitat la această ședință alături de directorul WADA Sebastien Gillot.

Reunită la Skopje pentru Adunarea Generală a EOC, Mișcarea Olimpică Europeană onorează cea de a 30-a aniversare a Comitetului Olimpic al Macedoniei de Nord.

România va fi reprezentată la Adunarea Generală, programată între 10 și 11 iunie a.c., de Mihai Covaliu, președintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, și Florin Mișcă, secretarul general adjunct al COSR.

La Adunarea Generală vor fi prezentate o serie de rapoarte cheie, inclusiv pe cele ale președintelui EOC Spyros Capralos, secretarului general Raffaele Pagnozzi și trezorierului Peter Mennel. Hasan Arat, președintele Comisiei de Coordonare EOC pentru Jocurile Europene 2023, membru al Comitetului Executiv (ComEx) al EOC, va furniza un raport cu privire la organizarea competiției, care urmează semnării Contractului pentru regiunea orașului gazdă.

De asemenea, vor fi prezentate rapoarte despre Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022, Milano Cortina 2026 și Paris 2024. Acestea vor fi urmate de rapoartele președinților comisiilor EOC, Biroului UE EOC, de raportul Festivalului Olimpic al Tineretului European de iarnă prezentat de  Florin Mișcă și de cele ale FOTE de vară și Jocurilor Statelor Mici ale Europei.

Președintele grupului de lucru și membrul ComEx EOC Djordje Visacki va prezenta o actualizare privind Agenda strategică pe 2030 a EOC.

Înaintea Adunării Generale, președintele EOC Spyros Capralos a declarat:

„Va fi o onoare specială să mă adresez Adunării Generale a EOC în calitate de președinte pentru prima dată. În ultimul an am făcut progrese excelente împreună, ceea ce este cu atât mai impresionant având în vedere provocările cu care ne-am confruntat. În ultimele 12 luni, am văzut sportivii europeni evoluând strălucitor atât la Tokyo 2020, cât și la Beijing 2022, obținând rezultate mai bune în clasamentele pe medalii. Între timp, EOC a găzduit un FOTE de iarnă de succes la Vuokatti și suntem în etapele finale de pregătire pentru ediția de vară de la Banska Bystrica din iulie. În plus, am stabilit un plan sustenabil pentru viitorul principalului eveniment sportiv din Europa, după ce am semnat Contractul pentru Regiunea Orașului Gazdă pentru Jocurile Europene din Polonia de anul viitor. Ca familie, vom continua să facem tot ce putem pentru a oferi sportivilor noștri cea mai bună platformă posibilă pentru succes. În afara terenului de joc, am văzut cum sportul joacă un rol esențial în societate prin promovarea păcii și unității și vreau să mulțumesc Comitetelor Olimpice din Europa pentru că au fost modele într-o perioadă foarte dificilă pentru continentul nostru, cu războiul din Ucraina. Adunarea Generală ne va oferi șansa de a reflecta la un an de muncă grea, dar foarte importantă, și de a planifica progrese mai mari în lunile și anii următori.”

Mâine seară, pe 10 iunie, va fi anunțat și câștigătorul Premiului Piotr Nurowski „Cel mai bun tânăr sportiv european” de iarnă pentru anul 2022.

 

Galerie foto