You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Misiune Olimpică, Misiune Umanitară. Sergei Bubka, în România

Sergei Bubka, președintele Comitetului Olimpic din Ucraina, membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a venit special în România pentru a-i întâlni și încuraja pe sportivii ucraineni aflați în pregătire la Complexul Olimpic ”Sydeny 2000” din Izvorani sau în alte locații din București.

Sportivi ucraineni din lotul național de baschet masculin, scrimerii de la un club din Nikolaev, campionii juniori ai Ucrainei la triatlon, sportivii ucraineni de la sambo afllați în pregătire alături de lotul tricolor, dar și lotul României de baschet 3x3, au participat la întâlnirea cu Sergei Bubka.

Sergei Bubka a mulțumit conducerii Comietului Olimpic și Sportiv Român, președintelui Mihai Covaliu și lui George Boroi, secretar general, pentru tot ajutorul oferit sportivilor ucraineni și modul în care Mișcarea Olimpică din România s-a implicat în această Misiune Umanitară pe care CIO o susține pentru a oferi sportivilor ucraineni șansa de a-și continua pregătirea.

La eveniment au participat Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă și Viorel Gâscă, președintele Federației Române de Sambo.

Sergei Bubka a fost unul dintre cei mai mari atleți ai planetei. A stabilit 35 de recorduri mondiale la săritura cu prăjina și este campion olimpic la prăjină la JO Seoul 1988, de 10 ori campion mondial și o dată campion european.

Din 2008, Sergei Bubka, vicepreședinte-senior al Federației Internaționale de Atletism, este membru CIO.

 

Galerie foto