You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Argint mondial la box, în probă olimpică, pentru Lăcrămioara Perijoc

Excelentă evoluție a Lăcrămioarei Perijoc la Campionatul Mondial de box de la Istanbul, din Turcia. După un parcurs fără greșeală, pugilista tricoloră a reușit calificarea în finala din limitele categoriei 54 kg, probă olimpică, și, cu medalia de argint asigurată, se va lupta pentru titlul lumii.

După primele două tururi libere, sportiva clubului CSA Steaua București antrenată de Adrian și Mihaela Lăcătuș a învins-o mai întâi la puncte, cu 4-1, pe pugilista Hsiao-Wen HUANG din Taipei. A trecut apoi, cu 3-2, de irlandeza Niamh Chloe Fay, iar în sferturile de finală și-a asigurat medalia de bronz după ce s-a impus la puncte, cu 4-1 în fața dominicanei Estefani Almanazar de Leon.

În semifinala din această seară a continuat seria evoluțiilor impecabile și s-a impus cu 4-1 în fața Dinei Jolaman, din Kazahstan, campioană mondială în 2016, și și-a asigurat medalia de argint. Deși nu mai boxase niciodată cu sportiva asiatică, Lăcrămioara a luptat cu înceredere deplină în propriile forțe și a câștigat fără emoții.

 ”Sunt foarte recunoscătoare pentru forma în care sunt și îmi doresc din tot sufletul cea mai strălucitoare medalie. Mă simt minunat şi într-o formă foarte bună”, a mărturisit boxera tricoloră.

În finala întrecerilor mondiale din Istanbul, Lăcrămioara Perijoc o va întâlni pe  reprezentanta gazdelor Hatice Blue Akbas, care a trecut în semifinală de Preedakamon Tintabthai din Thailanda.

Mai jos puteți urmări meciurile din semifinalele din limitele categoriilor 50 kg, 54 kg, unde a evoluat Lăcrămioara Perijoc, 62 kg, 60 kg și 66 kg.

 

Update: În finală, arbitrii au declarat-o învingătoare la puncte, cu 3-2, pe turcoaica Hatice Akbas.

Sursele foto: iba.sport/facebook frbox

 

Galerie foto