You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR a luat act de cazul echipei naționale de hochei pe gheață

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), din data de 12 mai 2022, a luat act de situația creată prin intonarea imnului Ținutului Secuiesc cu ocazia meciului disputat cu reprezentativa Ungariei la Campionatul Mondial.

Astfel, cu unanimitate de voturi, s-a aprobat formularea unor sesizări către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Comitetului Interministerial pentru monitorizarea implementării strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023.

De asemenea, s-a decis solicitarea unui raport din punct de vedere sportiv din partea Federației Române de Hochei pe Gheață după participarea echipei naționale la această ediție a Campionatului Mondial.

COSR  respectă și promovează simbolurile naționale, steagul și imnul național, respectă drepturile și libertățile tuturor etniilor din țara noastră, dar consideră că ceea ce s-a întâmplat la partida de hochei nu face cinste sportului românesc.