You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Triatloniștii români, de două ori pe podium la Milano

Triatloniștii tricolori au obținut rezultate promițătoare la Idroscalo Milano Triatlon, competiția desfășurată pe distanțe olimpice în apropiere de Milano, care a constituit un test important înainte de începerea concursurilor care vor puncta pentru Paris 2024. Eric Rogoz și Antonela Manac urcat pe podium, ambii încheind concursurile pe poziția a doua. Ion Alexandru s-a clasat pe locul 4, Cătălin ROMAȘ, pe locul 5, iar Vlad Remzing, aflat în revenire de formă după o accidentare, a terminat al 12-lea. În top 10 au terminat și celelalte componente ale lotului național al României care au luat startul.  Alice Perjoiu a ocupat locul 7, Delia Dudău a venit pe  8, Ariana Chiș, pe 9, iar Anna Besenyei, pe 10.

Francezul Felix-Pierre Duchampt, care a reprezentat România lîn întrecerile de triatlon la Jocurile Olimpice Tokyo după ce a obținut cetățenia română, are probleme medicale și nu a putut participa la competiția din Italia.

”Rezultatele sunt promițătoare și sutem optimiști în ceea ce privește alcătuirea unui lot reprezentativ puternic cu care se ne luptăm pentru calificarea la Paris 2024” , a spus Ovidiu Burghelea, secretarul general la Federației Române de Triatlon. ”Potrivit strategiei noastre am organizat două cantonamente lungi, unul de 35 de zile în Toscana, și altul de 120 de zile la Milano. Aici am adus cât mai mulți sportivi români, în pregătire alături de sportivi de top din întreaga lume. Eric Rogoz, Vlad Remzing și Cătălin Romaș au stat de la început, iar ceilalți au efectuat stagii mai scurte, dar la toți s-a remarcat o evoluție spectaculoasă”.

Antonela Manac este prima componentă a lotului tricolor de triatlon care, la finalul acestei luni, va participa la o competiție care punctează pentru Paris 2024. Următoarea confruntare în care se vor putea aduna puncte în perspectiva Jocurilor Olimpice este programată în iunie, printre concurenți, alături de Antonela Manac, urmând a se afla Eric Rogoz, Ion Alexandru și Cătălin Romaș.

 

Galerie foto