You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Întâlnire de lucru pentru FOTE Banska Bystrica 2022

Reprezentanții celor opt federații sportive – atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, judo, înot, tenis, volei - care vor avea participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska Bystrica 2022 au participat azi la Casa Olimpică la o ședința informală condusă de secretarul general al COSR George Boroi și Șeful de Misiune Dragoș Tătaru.

George Boroi le-a transmis tuturor:

”Performanțele antrerioare ale Team Romania și sprijinul pe care COSR îl acordă tuturor sportivilor și colectivelor tehnice din Centrele Naționale Olimpice Pentru Juniori trebuie să se reflecte în evoluția de la Banska Bystrica. Continuitatea trebuie asumată, e o competiție pe care trebuie să o folosiți și pentru educarea sportivilor în spiritul olimpic și pentru a le dezvolta dorința  și motivația de a ajunge la Jocurile Olimpice mari”.

Dragos Tătaru le-a transmis federalilor toate informațiile pe care le-a primit la ultima întâlnire a Șefilor de Misiune din Slovacia.  COSR îi va cantona înaintea plecării pe toți membrii Echipei Olimpice Team Romania la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani unde va avea loc și o ceremonie de prezentare a echipei. Totodată, aceștia au primit  informații despre condițiile de cazare din Banska Bystrica și Zvolen, cele două localități unde se vor afla cele patru Sate Olimpice, precum si despre conditiile de participare si transport, despre bazele competiționale și de antrenament.  

Șeful de Misiune Dragoș Tătaru a confirmat că România are și un Ambasador pentru această competiție în persoana Dariei Haristiade, sportiv activ la tir sportiv.

”Daria a participat la cursuri de educație olimpică organizate de EOC și va promova Valorile Olimpice în echipa României și la FOTE Banska Bistrica 2022, pentru toate delegațiile participante, printr-un program special”.

Obiectivele de medalii au fost reafirmate azi de federații. Cele mai multe medalii și le-a  asumat gimnastica artistică, feminin și masculin, dar și  reprezentanții  de la înot, volei și judo și-au propus să urce pe podium.

Team Romania are 93 de sportivi calificați la FOTE Banska Bystrica 2022, înscrierile nominale se închid pe 17 iunie.  Competiția din Slovacia se va desfășura între 24-30 iulie 2022 și este a XVI-a ediție a FOTE de vară.

 

Galerie foto