You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cupa Reginei și Cupa Regelui, primele întreceri de oină, libere de restricții

Sport, tradiție, cultură! Stadinul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” București va găzdui sâmbătă 7 mai, începând cu ora 10.30 un eveniment special desfășurat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României. În cadrul celei de-a 3-a ediții a Cupei Reginei și a celei de-a 9-a a Cupei Regelui se vor disputa două meciuri de oină între cele mai valoroase echipe ale României.

Semnalul de începere al competiției va fi dat de buciumașii din comuna Spulber, județul Vrancea. Momentul încărcat de emoție și tradiție va fi urmat de un mini recital susținut de invitatul special Gheorghe Turda, un mare iubitor al oinei, sport pe care l-a practicat în trecut.

În cadrul Cupei Reginei se vor întrece CS Progresul Băilești, campioana națională din 2021și CS Dacia Mioveni 2012, începând cu ora 10:30, iar echipele  ACS Frontiera Tomis Constanța, campioană națională în 2021 și C.S. Biruința Gherăești Neamț se vor lupta în cadrul Cupei Regelui, începând cu ora 11:30.

Pentru prima data în istoira competiției, accesul la evenimnet va fi condiționat de  achiziționarea biletelor de intare a căror valoare este de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Copiii cu vârsta până în 10 ani, inclusiv, vor avea au acces gratuit în zona destinată familiilor ”Tribuna 2 Family Zone”.  Jumătate din suma provenită din vânzarea biletelor urmează a fi donate centrelor din București care au în grijă persoane cu dizabilități.

În cadrul evenimnetului vor fi organizate  atât tombole cu premii, în special pentru copii, cât și activități de inițiere în jocul de oină, sportul național, dedicate de asemenea celor mici.

Galerie foto