You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Singapore, pregătită pentru organizarea în 2023 a primului Festival Olimpic al Sporturilor Virtuale

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) și Consiliul Olimpic Național din Singapore (SNOC) sunt în discuții pentru organizarea în 2023 a primului Festival Olimpic al Sporturilor Virtuale, eveniment cu participare fizică a competitorilor.
Discuțiile se bazează pe întrecerile din cadrul Seriei Olimpice Virtuale - Olympic Virtual Series (OVS) de anul trecut, competiție pe care CIO intenționează să o transforme într-un concurs anual. Următoarea ediție este planificată la sfârșitul anului 2022, iar la începutul lui 2023 ar trebui să se desfășoare finalele.

CIO este în ceea ce a numit „discuții timpurii” cu oficialii comitetului olimpic din Singapore pentru a găzdui acele finale, ca parte a unei prime competiții OVS cu participare fizică a concurenților de la sporturilor virtuale.

OVS a fost lansat în 2021, baseballul, ciclismul, canotajul, sporturile nautice și cele cu motor fiind primele cinci sporturi incluse în inițiativă.

Potrivit CIO, peste 250.000 de participanți din cel puțin 100 de țări au participat la seria inițială de competiții organizate de la distanță în mijlocul pandemiei de coronavirus.

Unul dintre obiectivele Agendei Olimpice 2020+5 este de a dezvolta Esporturile (sporturi virtuale) și de a se implica în continuare în comunitățile jocurilor de noroc,  OVS fiind organizația crucială pentru asigurarea conexiunilor.

Singapore s-a impus ca una dintre cele mai importante destinații de Esport din lume, în decembrie anul trecut, fiind gazda primelor Jocuri Global Esports - organizate de Federația Globală Esports (GEF).

GEF, cu sediul în Singapore, și Federația Internațională de Esports sunt cele două organizații care doresc să devină organismul de conducere global pentru Esporturi, dar niciuna nu este recunoscută de CIO.

Grupul de legătură pentru Esports și Gaming al CIO este prezidat de David Lappartient, președintele Uniunii Internaționale de Ciclism.

 

Galerie foto