You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportivi ucraineni în pregătire la Izvorani

Războiul i-a prins pe componenții echipei campioane a Ucrainei la triatlon în cantonament în Alanya și nu au mai putut să se întoarcă în infernul din Harkov. Acum, aceștia au venit să se pregătească la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani. 

Naționala de triatlon a Ucrainei alcătuită din opt sportivi și doi antrenori a ajuns la Izvorani prin intermediul Federației Române de Triatlon și va rămâne în pregătire centralizată alături de lotul național tricolor.Comitetul Olimpic și Sportiv Român va suporta cheltuielile legate de pregătirea ucrainenilor conform deciziei Comitetului Executiv COSR.

Delegația ucraineană a ajuns în România înainte de Paște și a fost impresionată de primirea de la Izvorani și de condițiile de pregătire. Aceștia au povestit că absolut toți membrii echipei au rămas fără case după bombardamentele din Harkov.  Mama unui sportiv ucrainean, care a venit din Germania să și-a recuperat copilul, a confirmat că părinții celorlalți sportivi luptă pe front. Unul dintre antrenorii ucraineni a povestit că un alt component al echipei, un băiat de 15 ani, a rămas captiv în Harkov și se caută soluții pentru aducerea lui în România.

Sportiva cu cele mai bune rezultate din delegația ucraineană este Daryna Moskalenko, campioană națională la categoria Elite și speranță pentru JO Paris 2024.
Ucrianenii sunt  emotionați de modul în care au fost primiți și atenția cu care sunt tratați în România, fiind acum parteneri de antrenament pentru cei 25 de membrii ai Lotului Național al României. Printre tricolorii care se află la Izvorani este și Carol Popa, 15 ani, care a ocupat recent locul 8 la Cupa Europeană de la Yenisehir.  Popa este unul dintre tinerii care speră la calificarea pentru JO Los Angeles 2028, alături de Raul Petre, Ariana Chiș sau Delia Dudău. Tehnicienii români Simone Diamantini – antrenor coordonator, Cristi Doicescu – antrenor lor și Gai Constantinescu – antrenor secund lot național colaborează zilnic cu echipa ucraineană.

Sportul unește oamenii!

 

Galerie foto