You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Au fost desemnați candidații pentru Trofeul Piotr Nurowski 2022 – sporturi de iarnă

Bătălia pentru cel de-al 7-lea Trofeu Piotr Nurowski care a fi acordat de Comitetele Olimpice Europene (EOC) în 2022 ”Celui mai bun tânăr sportiv european la sporturile de iarnă” a intrat în linie dreaptă. Pe lista extinsă se află 12 sportivi din Austria, Croația, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Norvegia, Polonia, Slovenia și Slovacia, de la șase sporturi de iarnă.

Nu mai puțin de cinci concurenți sunt practicanți de snowboard, doi de short track și câte unul de schi alpin, combinată nordică, sărituri cu schiurile și hochei pe gheață. Până pe 9 mai a.c., Comitetele Olimpice Naționale din Europa vor trebui să nominalizeze trei sportivi, iar EOC va alcătui ”Lista scurtă”, cu cinci sportivi, care va fi supusă la vot în cadrul Adunării Generale. Toți cei cinci sportivi de pe Lista scurtă vor fi recompensți cu burse în valoare de 15 000 euro – locul I, 8000 euro – locul II, 5000 euro – locul III și câte 3000 euro – locurile IV și V.

Lista extinsă pentru cel de-al 7-lea Trofeu Piotr Nurowski pentru ”Cel mai bun tânăr sportiv european la sporturile de iarnă din 2022”

 1. Victoria Olivier – schi alpin (Austria),
 2. Dante BRCIC – snowboard (Croația),
 3. Jakub Hrones – snowboard (Cehia),
 4. Telma Särkipaju - snowboard (Finlanda),
 5.  Thomas Tawan– short track (Franța),
 6. Leon Noah Ulbricht - snowboard (Germania),
 7.  Kamilla Kozuback - snowboard (Ungaria),
 8.  Lorenzo PREVITALI - short track (Italia),
 9.  Eidar Johan Stroem – combinată nordică (Norvegia),
 10. Marcin Wróbel – sărituri cu schiurile (Polonia),
 11. Nika Prevc – sărituri cu schiurile (Slovenia)
 12.  Juraj Slafkovský – hochei pe gheață (Slovacia)

David Popovici a fost primul sportiv român care a adus Premiul Piotr Nurowski în România.  Înotătorul tricolor a intrat în 2021 în posesia celui de-al 10-lea Trofeu Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară fiind votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa ”Cel mai bun tânăr sportiv european la sporturile de vară” din 2021.

 În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din acel an.

Sursa foto: EYOF Vokatti 2022/ Niclas Walter

 

Galerie foto