You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Friuli Venezia Giulia 2023, în plină pregătire cu zece luni înainte de start

Friuli Venezia Giulia, cu Alpii și Dolomiții, pădurile milenare, facilitățile sportive de iarnă și o lungă tradiție a ospitalității turistice, va găzdui în perioada 21-28 ianuarie 2023, cea de-a 16-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Evenimentul va reuni tineri sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din 50 de țări europene pe parcursul a 8 zile de competiție.

În programul acestei ediții vor fi incluse 13 discipline olimpice de iarnă: schi alpin, biatlon, schi fond, curling, patinaj artistic, schi acrobatic, schi cross, hochei pe gheață, short-track, sărituri cu schiurile, schi alpinism, snowboard și combinata nordică. Pentru prima dată, schi alpinism și schi acrobatic (cu schi slopestyle) și schi cross, vor debuta la FOTE Friuli Venezia Giulia 2023.

11 statiuni montane vor fi implicate în organizarea competiției, majoritatea din Italia, una din Slovenia și alta din Austria.

Creat de designerul Andrea Villani, logo-ul FOTE 2023 - floarea de colț simbolizează cele mai importante elemente ale întrecerilor olimpice și ale locurilor unde se vor disputa.  Petalele sunt pictate în culorile olimpice, iar în mijloc ”arde” Flacăra – simbol al olimpismului, al pasiunii, al competiției.

Ceremonia de deschidere va avea loc la Trieste, iar cea de închidere la Udine, tot la Udine urmând a se disputa turneul de hochei pe gheață  al băieților. Întrecerile feminine de hochei pe gheață vor avea loc la Spittal, în Austria.

La Piancavallo vor fi probele de snowboard, iar la Claut cele de curling. La Tarvisio se vor defășura întrecerile de schi fond din combinata nordică și competițiile de schi alpin, iar la Pontebba vor fi organizate întrecerile de short-track și patinaj artistic.

În Sappada se vor organiza competițiile de schi fond, iar la Zoncolan se vor disputa probele de schi cross și schi acrobatic slope style.

La Forni di Sopra vor fi întrecerile de schi alpin iar la Forni Avoltri cele de biatlon.

La Planica, în Slovenia, au fost programate competițiile de sărituri cu schiurile și probele de sărituri din cadrul combinatei nordice.

Galerie foto