You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Eliza Samara, a treia oară câștigătoare a Ligii Campionilor Europeni

Elizabeta Samara a câştigat ediția 2021-2022 a Ligii Campionilor Europeni la tenis de masă alături de echipa poloneză KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg care în retur a învins cu 3-2 formaţia germană TTC Berlin Eastside, după ce în tur s-a impus cu același scor.

În meciul de pe teren propriu, din tur, care a avut loc cu o săptămână mai devreme, Samara a fost învinsă de olandeza Britt Eerland cu 1-3, iar în manşa secundă a finalei, accidentată, românca nu a evoluat.

Punctele victoriei au fost aduse de coechipierele Elizei Samara Xiaoxin Yang (Monaco), Ying Han (Germania) şi Yu Fu (Portugalia).

''Mă bucur foarte mult că am luat din nou Liga Campionilor, nu a fost uşor să stau pe bancă, să dau indicaţii, dar m-am descurcat. Este foarte important ce îi spui sportivului, cum relaţionezi cu el în momentul în care are nevoie de un sfat, o idee sau ajutor psihic. Dincolo de toate, este minunat să fim cea mai bună echipă din Europa şi sunt fericită'', a declarat Eliza Samara, care a mai câştigat Liga Campionilor cu aceeași echipă și 2019 și cu formația turcă Fenerbahce în 2015.

Elizabeta Samara a reprezentat România la patru ediții ale Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020, Rio 2016, Londra 2012, Beijing 2008, cel mai bun rezultat olimpic fiind locul 5 pe care s-a clasat cu echipa României la Tokyo 2020.

 

Galerie foto