You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Forumul Excelența - Abordare Holistică pentru reconstrucția școlii românești de performanță

Cea de-a doua ediție a Forumului “Excelența- Abordare Holistică pentru reconstrucția școlii românești de performanță” având ca temă “Etape în construirea Mentalității de Campion” a fost foarte bine primită de antrenorii loturilor olimpice, naționale, dar și de antrenori din cadrul Centrelor Naționale Olimpice pentru Juniori și Tineret (CNOPT, CNOPJ).
 

Speakerii acestei ediții, printre care Xavier Pascual - antrenor lot național de handbal masculin, Erwa Al Nablsi - preparator fizic și ”menhtal coach” al lotului olimpic de box, Larisa Iordache - multiplă medaliată la gimnastică, Radu Bidiugan - director INCS și Mircea Roman - antrenor emerit de canotaj și-au susținut prezentările și au împărtășit din experiența acumulată în anii de carieră cu participanții care au găsit o sursă de inspirație și informații prețioase ca pot aduce plus valoare în sportul românesc.

Proaspăt venită în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român, fosta spadasină Ana-Maria Brânză a primit un vot de încredere pentru organizarea acestui eveniment, bifând astfel o primă acțiune în cadrul echipei.
“Pot spune că organizarea acestui eveniment, chiar dacă s-a desfășurat online, reprezintă pentru mine o primă victorie”, a spus Ana Maria. ”La prima ediție m-am ocupat, în parte de organizare, dar m-am numărat și printre speakerii invitați. De această dată, însă, emoțiile au fost comparabile cu cele dinaintea unei competiții importante. De la formularea invitației, la alegerea temei, discuții cu invitații și până la moderarea evenimentului, a trebuit să urmez fiecare etapă și până la încheierea forumului am trăit o emoție permanentă. Dar sunt fericită că totul a decurs conform planului, prezentările au adus informații valoroase și îmi doresc ca antrenorii prezenți să le folosească în procesul de pregătire. M-a bucurat prezența numeroasă, peste 50 de antrenori prezenți, și feedback-ul primit la finalul evenimentului. Vor urma și alte sesiuni ale formului pentru că de dorim să le oferim antrenorilor o infuzie de know how care suntem convinși că va aduce un plus valoare pentru sportul românesc. Eu pot promite că îmi voi da silința, alături de colegii din echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român, să aducem în fața participanților cei mai buni specialiști din domeniul sportiv, dar și din domenii conexe. Le mulțumesc invitaților pentru încredere, participanților pentru prezență, și nu în ultimul rând, colegilor mei și conducerii COSR pentru susținere.
 

Președintele COSR Mihai Covaliu și George Boroi, secretarul general al COSR,  s-au adresat în deschiderea evenimentului celor care au participat la Forumul ”Excelența- Abordare Holistică pentru reconstrucția școlii românești de performanță” și au încurajat-o pe Ana să continue proiectul și să-l dezvolte. Experiența acumulată în cei 20 de ani de mare performanță și respectul de care se bucură Ana-Maria Popescu (Brânză) în rândul sportivilor și antrenorilor trebuie valorificate.

Galerie foto