You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacăra Păcii a fost aprinsă pe Vuokatti Arena

O ceremonie simplă și veselă a marcat startul celei de-a XV-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European – FOTE Vuokatti 2022.

Pe esplanada din fața Vuokatti Arena reprezentanții celor 44 de țări europene care se vor întrece timp de cinci zile în cadrul Festivalului au așteptat cu nerăbdare tradiționala defilare.

Conduși de cei doi purtători de drapel Dorina Georgiana Pușcariu și Darius Folea, reprezentanții României au intrat bucuroși în piață, în aplauzele suporterilor.

După mesajele președintelui Comitetelor Olimpice Europene Spyros Capralos și primarului din Sotkamo Mika Kilpeläinen, președintele Comitetului de Organizare al FOTE Vuokatti 2022, potrivit tradiției au fost rostite jurămintele sportivilor și antrenorilor, iar drapelul olimpic s-a înălțat pe catarg.

Sauli Väinämö Niinistö, președintele Finlandei, a declarat oficial deschise întrecerile din cadrul FOTE Vuokatti 2022, iar Flacăra Păcii a fost aprinsă în piața din fața Vuokatti Arena

Împreună cu mascota Quukkel sutele de tineri entuziaști prezenți la ceremonie au dansat, au legat prietenii și s-au bucurat de spectacol.

 

Galerie foto