You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ana Maria Popescu, încurajări, sfaturi, provocări pentru Team Romania FOTE Vuokatti 2022

TEAM ROMANIA ești tu, este colegul tău, sunt dorințele tuturor. Visele de autodepășire sunt ale întregii echipe, iar membrii Academiei Olimpice Române din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român s-au întâlnit, cu câteva ore înainte de plecarea spre competiție, cu sportivii din TEAM ROMANIA pentru FOTE Vuokatti 2022 pentru a le arăta ce înseamnă spiritul de echipă.

În joacă, tinerii performeri și-au scris numele pe câte o bucată de hârtie, iar apoi fiecare și-a caracterizat printr-un cuvânt colegul. Cu toții s-au distrat, iar la final au conștientizat că TEAM ROMÂNIA este fiecare dintre ei. Tot în joacă, au realizat că fair play-ul, respectul, prietenia și excelența sunt valori olimpice pe care fiecare dintre ei le respectă.

Scrimera Ana Maria Popescu, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, le-a povestit tinerilor sportivi despre cariera ei olimpică despre cum a ales să practice acest sport, despre nereușitele care au motivat-o și insuccesele care au ambiționat-o.

Marea sportivă le-a povestit ce însemnă să cucerești ”bucățica aceea mică de metal, a cărei culoare nici nu contează la Jocurile Olimpice” și i-a îndemnat să lupte pentru visul lor pentru că în sport nu există imposibil.
Tinerii sportivi au răspuns provocării campioanei și au povestit despre cum au început marea performanță, iar după ce au prins curaj au întrebat-o pe Ana Maria Popescu cum a trecut peste perioada în care a fost accidentată.

Încântați de întâlnire, niciunul dintre cei prezenți nu au vrut să plece fără să se fi fotografiat cu Ana Maria Popescu, care i-a asigurat că le este alături și că o pot contacta oricând pentru a-i cere sfaturi.

 

Galerie foto