You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

OLIMPIADA DE BENZI DESENATE - Împreună pentru un viitor comun

Olimpiada de Benzi Desenate (OBD), care se desfășoară sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Academiei Olimpice Române, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a ajuns în 2022 la cea de-a III-a ediție.  Evenimentul din acest an este dedicat Jocurilor Olimpice de iarnă, iar titlul său este Împreună pentru un viitor comun – motto-ul oficial al JO de iarnă Beijing 2022.

Pentru cei pasionați de numerologie, cifra 3 – a edițiilor Olimpiadei de Benzi Desenate, are legătură și cu Beijing 2022 – care a fost a 3-a ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice desfășurate în Asia, după Pyeongchang 2018 și Tokyo 2020.

Olimpiada de Benzi Desenate, concursul național de benzi desenate inițiat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, este un demers de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Sunt invitați să se înscrie în concurs elevi din școlile primare, gimnaziale și licee, prin intermediul bibliotecilor școlare, comunale, orășenești și județene.

Tema acestei ediții va oferi elevilor de toate vârstele posibilitatea de a se regăsi în poveștile de benzi desenate realizate de ei, iar expoziția câștigătorilor se va organiza în lunile de vară (la o dată care urmează a fi anunțată) la Casa Filipescu Cesianu – Muzeul Vârstelor (Muzeul Municipiului București).

Mai multe informații și regulamentul integral al OBD, se regăsesc pe pagina facebook a Olimpiadei.
 

Galerie foto