You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Biatlonistul francez Martin Fourcade și schioarea suedeză Frida Hansdotter, noii membri în Comisia Sportivilor CIO

Raluca Strămăturaru, participantă la 4 ediții ale Jocurilor Olimpice și locul 7 la sanie la Pyeongchang 2018, s-a numărat printre cei 16 candidați la poziția de membru în Comisia Sportivilor a Comitetului Internațional Olimpic (CIO).

În urma alegerilor care au avut loc la Beijing, locurile în Comisie au fost ocupate de biatlonistul francez Martin Fourcade, multiplu campion olimpic, și schioarea suedeză Frida Hansdotter.

Fourcade, în vârstă de 33 de ani, de cinci ori campion olimpic la biatlon, s-a clasat pe primul loc în sondaje cu un total de 971 de voturi, iar Hansdotter, în vârstă de 39 de ani, câștigătoarea unei medalii olimpice de aur la slalom, la Pyeongchang 2018, a obținut 694 de voturi. La scrutin au participat 2.307 de sportivi, adică 80,5% din numărul eligibil al sportivilor prezenți în cele trei sate olimpice: Beijing, Yanqing și Zhangjiakou.

Fourcade și Hansdotter îi vor înlocui pe jucătorul de hochei pe gheață Hayley Wickenheiser, din Canada, și pe fostul biatlonist norvegian Ole Einar Bjorndaelen, care a demisionat din Comisie în 2016.

Cei 16 sportivi, reprezentând tot atâtea țări, la șase discipline de iarnă diferite, care au candidat: Seun Adigun. Nigeria - bob, Nathan Ikon Crumpton. Samoa Americană - skeleton. Jernej Damjan. Slovenia - sărituri cu schiurile, Adam Edelman. Israel - bob, Martin Fourcade. Franța - biatlon. Frida Hansdotter, Suedia - schi alpin, Shiva Keshavan. India - sanie, Te-An Lien. Chinese Taipei - sanie, Jaqueline Mourao, Brazilia - schi fond, Maria Ntanou, Grecia - schi fond, Mathilde De Amivi Petitijean, Togo - schi fond, Eva Samkova, Cehia - snowboard, Florence Schelling, Elveția - hochei, Ouluseyi Smith, Canada - bob, RALUCA STRAMATURARU, România - sanie, Ireen Wust, Olanda - patinaj viteză.

Raluca Strămăturaru, care a ajuns acasă, la Bușteni, a fost prezentă online la conferința de presă care s-a organizat la Beijing.

Fourcade și Hansdotter urmează să fie ratificați membri ai Comisiei Sportivilor în sesiunea CIO de sâmbătă, 19 februarie, mandatul fiind de opt ani.

Prezentarea lor va avea loc la ceremonia de închidere de duminică (20 februarie), unde practica obișnuită este ca aceștia să prezinte cadouri simbolice reprezentanților voluntarilor.

Galerie foto