You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Șeful de misiune al delegației României, interviu în cotidianul chinez Beijing daily

Florin Mișcă, șeful de misiune al delegației României la Beijing 2022, i-a impresionat pe chinezi cu activitatea sa intensă pe WECHAT, o rețea de socializare din Asia care ar putea fi comparată cu populara, în România,  Facebook. Poveștile și fotografiile frumoase atât de la participare sportivilor români la competiții cât și din Satul Olimpic, afișate de oficialul român, au atras atenția ziariștilor de la cotidianul Beijing Daily. Jurnaliștii au venit în Satul Olimpic de iarnă Yanqing pentru a sta de vorbă cu Florin Mișcă despre organizarea competiției, despre întreceri, dar și despre mesajul transmis lumii de Jocurile Olimpice .

”O mulțime de poze frumoase au fost postate pe rețelele de socializare! Șeful delegației României a lăudat Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing” a titrat Beijing Daily.

”Există o persoană în Satul Olimpic de iarnă Yanqing de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care a folosit WeChat pentru a posta imagini frumoase în cercul de prieteni și a lăudat Satul Olimpic de iarnă Yanqing. De asemenea, a fost surprinsă bucuria sportivilor din Satul Olimpic de Iarnă Yanqing, la prima ninsoare abundentă”, și-a început articolul reporterul Kong.

Florin Mișcă ne-a mărturisit că interviul acordat unui jurnalist chinez a fost o expriență în premieră care l-a impresionat. ”Am fost bucuros să le pot transmite gazdelor impresiile frumoase de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Le-am spus că am fost impresionat de tehnologia pe care o folosesc pentru a ne asigura un confort la cote înalte -  uși automate, încălzire automată în cameră, multă lumină naturală. De asemenea, este impresionantă tehnologia de vârf folosită în bazele sportive și la infrastructura aferentă”, a spus șeful de misiune al României.

”Au fost o muțime de întrebări, de la ce mâncăruri autohtone mi-au plăcut, până la cum s-a schimbat Beijing, în ultimii 14 ani, de la Jocurile Olimpice de vară Beijing 2008 până la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. Am încheiat spunându-le că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing nu sunt doar ale lor, ci și ale noastre și că le suntem recunoscători pentru eveniment și pentru speranța pe care ne-o dă”, a spus Florin Mișcă

Galerie foto