You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Un spectocul simplu și splendid a deschis Jocurile Olimpice Beijing 2022

Simplu, sigur și splendid! Așa au gândit gazdele celei de a XXIV-a ediții de iarnă a Jocurilor Olimpice să arate ceremonia de deschidere a marii competiții, iar mesajul lor a făcut înconjurul lumii. Spritul Olimpic a pătruns în sufletele oamenilor din întreaga lume și i-a însuflețit pe cei peste 2.900 de sportivi , din 91 de țări care se vor întrece în 109 probe.

Regizorul chinez Zhang Yimou, de trei or nominalizat la Premiile Oscar, cel care a regizat şi ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2008, a realizat o festivitate unică și specială care a ieșit din tipare prin jocurile de lumini și spectacolul oferit de cei circa 3.000 de artişti, în mare majoritate adolescenţi, studenți și locuitori ai capitalei Chinei.

Stadionul supranumit Cuibul de pasăre a prins viață și, la fel ca în urmă cu 14 ani, va găzdui Flacăra Olimpică simbolul Jocurilor, care va arde pe toată durata întrecerilor – Flacăra, mică, dar cu un impact uriaș, va străluci într-un fulg de nea, și va lumina calea sportivilor spre autodepășire.

În mesajul său, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a cerut tutuoro să dea o șansă păcii.

"În lumea noastră fragilă, în care există tot mai multe conflicte şi neîncredere, arătăm lumii că este posibil să fim adversari redutabili, trăind totodată în pace şi respectându-ne. Misiunea Jocurilor Olimpice este să ne aducă împreună într-o competiţie paşnică, să construiască întotdeauna punţi şi nu să ridice ziduri. Această misiune este susţinută pe scară largă de comisia generală a Naţiunilor Unite. Facem apel la sportivii olimpici să promoveze pacea între naţiuni. Fac un apel către autorităţile politice din lume să respecte armistiţiul olimpic. Daţi păcii o şansă", a spus Bach.

Preşedintele Chinei Xi Jinping a declarat deschise Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar un minunat foc de artificii a încheiat spectacolul.

 

Galerie foto