You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Președintele și secretarul general COSR, întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și secretarul general al forului olimpic George Boroi s-au întâlnit azi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și consilierul  onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria și a avut ca teme de discuții participarea Echipei Olimpice Team Romania la JO Beijing 2022, proiectul de sustenabilitate Complex Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediția de iarnă 2028 și strategia propusă în perspectiva participării României la Jocurile Olimpice de vară Paris 2024.

Participanții au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă  de la Beijing și starea infrastructurii sportive de înaltă performanță. Premierul și-a exprimat susținerea față de consolidarea bazelor sportive, subliniind necesitatea abordării cu maximă seriozitate a pregătirii sportivilor.

În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă de Tineret din 2028, propunere care a fost primită cu interes de partea guvernamentală.

 

Galerie foto