You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Team Romania Beijing 2022 - SĂRITURI CU SCHIURILE - Daniela Haralambie, Andrei Feldorean, Daniel Cacina

România va fi reprezentată în competiția olimpică de sărituri cu schiurile de la BEIJING 2022 de trei sportivi: Daniela Haralambie, Andrei Feldorean și Daniel Cacina, care vor fi însoțiți de antrenorul Florin Spulber și serviceman Adrian Comănescu.

Istoria săriturilor cu schiurile din România consemnează prezența a cinci sportivi tricolori la șase ediții ale Jocurilor Olimpice.

Deschizător de ”zbor” a fost Hubert Clompe, care a concurat la Garmisch 1936 și care deține a doua performanță din toate timpurile pentru săritorii români, locul 41. La 20 de ani distanță de acesta, Nicolae Munteanu a devenit al doilea român participant la Jocuri în această disciplină.

Team Romania a avut de așteptat apoi 36 de ani până la o altă calificare. Albertville 1992 a consemnat prezența lui Virgil Neagoe la Jocuri. După alți 22 de ani, Iulian Pîtea readucea România pe lista de start a Jocurilor de la Sochi 2014.

Singura reprezentantă a României care a concurat în competiția olimpică feminină de Jocuri este Daniela Haralambie. La PyeongChang 2018 ea a reușit să termine pe locul 25, cea mai bună clasare olimpică a tricolorilor.

REPERE

Reprezentanții României, 6 prezențe la sărituri cu schiurile la Jocuri - Garmisch 1936, Cortina d'Ampezzo 1956, Albertville 1992, Sochi 2014, PyeongChang 2018, Beijing 2022

• Daniela Haralambie va deveni la Beijing 2022 singura reprezentantă a săritorilor cu schiurile din România care participă la două ediții olimpice consecutive PyeongChang 2018 și Beijing 2022. Ea deține și cel mai bun rezultat la această disciplină, locul 25.

• Cel mai bun rezultat al tricolorilor în competiția masculină este locul 41 pe care s-a clasat Humbert Clompe, la Garmisch 1936.

 

Succes, tuturor!

Mulțumim: DEDEMAN Banca Transilvania Allianz Toyota Romania DHL Loteria Romana PEAK SPORT Romania Edenia Foods

#Beijing2022 #TeamRomania #ceimaibunidintrenoi #cosr

Galerie foto