You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Juniorii Team Romania, visuri mari pentru 2022

În plină pregătire pentru Misiunea Festivalului Olimpic al Tineretului European Vuokatti 2022, pentru sporturile de iarnă, competiție care va începe pe 20 martie 2022, în Finlanda, Comitetul Olimpic și Sportiv Român continuă să susțină prin programele sale sportivii din Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska-Bystrica 2022, pentru sporturile de vară.

După o ediție de succes la FOTE Baku 2019, unde Team Romania a câștigat 19 medalii - 4 de aur, 10 de argint și 5 de bronz- tricolorii mici vor participa între 24-30 iulie 2022 la competiția olimpică din Slovacia. Sunt 11 discipline în programul competiției: atletism, baschet, badminton, ciclism, judo, gimnastică artistică, handbal, înot, volei, triatlon, tenis.

Continuând tradiția, COSR estimează că Team Romania va avea o delegație numeroasă, în jurul cifrei de 100 de sportivi calificați. Două discipline de echipă s-au calificat pentru întrecerea de la Banska-Bystrica: volei, în competiția feminină și handbal, tot în întrecerea feminină. De asemenea, vor intra în competiție și gimnastele din Lotul olimpic de junioare de la Deva, fete care provin din proiectul ”Țară, țară, vrem campioane!” și de la care toată lumea așteaptă revenirea gimnasticii în elita europeană și mondială.

Triatloniștii tricolori, în premieră la FOTE

În premieră, vor participa sportivi români de la triatlon. Ei sunt susținuți în pregătire de COSR prin programele destinate juniorilor. România va fi prezentă în întrecerile a nouă discipline sportive: atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal feminin, înot, judo, tenis, triatlon și volei feminin.

”Competițiile rezervate tinerelor speranțe olimpice revin în anul 2022 după amânarea lor cu un an de zile datorată apariției COVID 19. Mai întâi prin ediția de iarnă de la Vuokatti, Finlanda 20-25 martie 2022, urmată de cea de vară de la Banska-Bystrica, Slovacia 24-30.07.2022. Va fi pentru prima dată când aceste competiții atât cele de iarnă cât și cele de vară se vor succeda la interval de un an, față de doi ani, intervalul normal dintre ele, în timp ce anul 2023 va debuta cu FOTE iarnă Friuli Venezia Gulia, Italia în perioda 21-28.01 și va continua FOTE vară Maribor, Slovenia, în perioada 23-29 iulie 2023. Comitetul Olimpic și Sportiv Român este ca de fiecare dată alături de tinerii sportivi, care i-au contact pentru prima dată cu atmosfera olimpică printr-un program dedicat de sprijinire a pregătirii și participării la competiții. Ei sunt viitorii participanți și medaliați la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice trebuie să-i susținem și să-i încurajăm în drumul lor spre înalta performanță. ” a declarat șeful de misiune Dragoș Tătaru.

În februarie, primele estimări pentru FOTE Banska-Bystrica 2022

COSR a stabilit deja primele termene pentru alcătuirea delegației Team Romania. Astfel, până pe 25 februarie 2022, federațiile naționale trebuie să comunice structura numerică finală pentru stabilirea Echipei Olimpice pentru FOTE Banska-Bystrica 2022. Totodată, COSR așteaptă și obiectivele de performanță pe care și le asumă Federațiile și își rezervă dreptul de a modifica structura numerică finală propusă de acestea. După 25 februarie, Comitetul Executiv al COSR va aproba delegația pentru a putea demara angajamente financiare pentru organizarea participării la FOTE Banska-Bystrica 2022.

Pentru acreditările sportivilor și membrilor colectivelor tehnice, ale oficialilor, termenul de predare a documentelor este 08 aprilie 2022. Înscrierea nominală și pe probe se va încheia pe 17 iunie 2022.

Cu sprijinul Agenției Naționale Anti-Doping vor fi organizate programe de educație specifică și vor fi testați anti-doping toți sportivii.

Galerie foto