You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Înotători de top din Republica Moldova, în pregătire la Complexul Olimpic Sydney 2000

Lotul național de înot al Republicii Moldova se află în pregătire la Complexul Olimpic ”Sydney” 2000 din Izvorani.

Sportivii și antrenorii au fost astăzi încurajați de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european la sabie, și de secretarul general COSR George Boroi.

Această acțiune face parte din Protocolul de Colaborare dintre COSR și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și s-a bucurat de prezența secretarului de stat DRRM Adrian Dupu și Nicolae Ivăschescu, secretar general al DRRM.

Sportul are rolul de promovare a identității naționale românești și este un element esențial în cultivarea valorilor comune, a dialogului și în eliminarea barierelor culturale. Președintele COSR le-a reamintit sportivilor și tehnicienilor legătura strânsă deja existentă între forurile olimpice din România și Republica Moldova.

”Sunt deja de notorietate proiectele de pregătire sportivă, stagiile de pregătire comună de la Complexul Olimpic din Izvorani de la lupte, judo, scrimă, înot. Sunt sigur că vă simțiți aici ca acasă și vă doresc mult succes în atingerea obiectivelor pe care vi le-ați propus pentru acest ciclu olimpic!” le-a transmis Mihai Covaliu.

Adrian Dupu, a întărit misiunea pe care o are sportul:

”Îmi doresc ca această cooperare instituțională dintre DRRM și COSR să conducă la o mai bună promovare a sportului în rândul tinerilor atât din România, cât și din Republica Moldova, pentru că sportul a fost mereu un domeniu care unește și leagă prietenii”.

Printre sportivii care se pregătesc deja la Izvorani sunt: Anastasia Basisto, semifinalistă la CE de seniori 2021; Denis Șveț, semifinalist la CE de juniori 2021 ; Pavel Vorona Pavel, campion național de juniori ; Xenia Brînză , campioană națională de juniori.

În virtutea Protocolului de Colaborare și alte loturi naționale din Republica Moldova vor efectua stagii de pregătire la Complexul Olimpic ”Sydney” 2000 din Izvorani.

Galerie foto