You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Vizită la nivel înalt la Casa Olimpică

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi s-au întâlnit azi cu Andreas Zagklis, secretarul general/CEO al Federației Internaționale de Baschet (FIBA) și cu Michel Filiau, consilier FIBA în relații externe.

Delegația forului mondial de baschet a fost condusă la Casa Olimpică de Carmen Tocală, președinte FR Baschet, de secretarul general Dan Berceanu de cei doi vicepreședinți Alina Moanță și Mircea Cristescu, precum și de alți reprezentanți ai conducerii forului român.

În 2022 baschetul românesc aniversează 90 de ani de când a devenit membru fondator al Federației Internaționale de Baschet alături de alte șapte țări, Grecia, Italia, Argentina, Elveția, Letonia, Portugalia și Cehoslovacia. Tinând cont de acestea, FIBA a programat o serie de vizite aniversare, România având onoarea să fie primul membru fondator care beneficiază de o vizită FIBA la nivel înalt.

Principalele teme de discuție dintre conducerea COSR și reprezentantul FIBA, care deține cea mai importantă funcție executivă, au avut la bază rolul în dezvoltarea mondială și importanța pe care România o acordă baschetului 3x3, cea mai nouă disciplină olimpică. S-a vorbit despre desemnarea României drept țară co-organizatoare a Campionatului Mondial de Baschet 3x3 pentru tineret. Evenimentul va avea loc la începutul lunii octombrie 2022 într-un oraș care urmează a fi confirmat ( București, Cluj, Iași).

De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a organiza la București (Arena Arcul de Triumf) a campionatului Mondial FIBA din anul 2027, la masculin, seniori, o premieră absolută pentru sportul românesc.

Președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi au primit o minge oficială de baschet 3x3 și un tricou al căpitanului echipei României participantă la JO Tokyo 2020, Ancuța Stoenescu.

#COSR #TeamRomania

Galerie foto