You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO, în direct on-line, cu Comitetele Naționale Olimpice, participante la Beijing 2022

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), s-a întâlnit astăzi, on-line, cu toate părțile implicate în organizarea JO Beijing 2022 - reprezentanți ai Comitetelor Naționale Olimpice care urmează să participe la Jocuri, precum și ai unor federații internaționale ale sporturilor de iarnă. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a fost reprezentat de președintele COSR Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi și secretarul general adjunct Florin Mișcă, șeful de misiune al Echipei României la Beijing 2022.

Cu această ocazie președintele CIO a transmis mesajul său dinaintea începerii Jocurilor, cu referire la situația pandemică. 

Reprezentanții Comitetului de Organizare Beijing 2022 au prezentat Raportul final, dinaintea competiției, validat de Juan Antonio Samarach, președintele Comisiei CIO de coordonare pentru JO Beijing 2022.

Întrebările adresate de participanții la această întâlnire s-au axat în principal pe situațiile potențiale de infectare a sportivilor /participanților pe perioada șederii în China, pentru Jocurile de iarnă.

Echipa CIO de suport, din care o parte se află deja în China, a răspuns tuturor întrebărilor. Accentul a fost pus pe necesitatea respectării cu strictețe a măsurilor anticovid și a procedurilor stabilite de comun acord cu autoritățile chineze, detaliate în Regulamentul de participare (Playbook), publicat în luna decembrie a anului trecut.

Doi dintre membrii echipei CIO, respectiv Christophe Dubi, care este director executiv CIO pentru Jocuri Olimpice, și Pierre Ducray, șeful echipei medicale CIO, au ajuns la Beijing chiar astăzi, având oportunitatea să testeze la prima mână procedurile de intrare în China, în condiții identice cu cele care vor fi valabile pentru Jocurile Olimpice. Primele impresii au fost excelente, cei doi oficialii declarându-se mulțumiți de eficiența și rapiditatea cu care se efectuază procedurile.

Galerie foto