You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

PROTOCOL DE COLABORARE, între COSR și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și Adrian Dupu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), au semnat astăzi, la Casa Olimpică, un PROTOCOL DE COLABORARE în cadrul căruia sportul va avea rolul de promovare a identității naționale românești și va fi un element esențial în cultivarea valorilor comune, a dialogului și în eliminarea barierelor culturale.

Președintele COSR a reamintit legătura strânsă deja existentă între forurile olimpice din România și Republica Moldova. ”Colaborarea pe care o avem cu colegii și frații noștri din Republica Moldova, de la Comitetul Olimpic din Moldova, cu președintele Nicolae Juravschi și toți colegii noștri de acolo este binecunoscută”, a spus Mihai Covaliu
”Sunt deja de notorietate proiectele de pregătire sportivă, stagiile de pregătire comună de la Complexul Olimpic din Izvorani de la lupte, judo, scrimă, natație, precum și faptul că la ceremonia de deschidere din 2018, de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, cu sprijinul Peak, partenerul nostru pentru echipament sportiv, cele două delegații ale României și Republicii Moldova au defilat cu același echipament, diferite fiind doar însemnele fiecărei țării.

”O dată cu acest parteneriat vom colabora și pe mai multe proiecte foarte frumoase ale Academiei Olimpice Române, toate cuprinse în  Ghidul Olimpic abia ieșit din tipar, acum la final de an. Pe lângă proiectele pentru copii ”Un condei numit fair play”, ”Jocurile olimpice în imaginația copiilor”, ”Cine știe olimpism câșigă”, în Ghid se regăsesc rezultatele sportivilor români care au cucerit medalii olimpice la toate competițiile care se desfășoară sub egida celor cinci cercuri olimpe. De asemenea, avem de oferit Magazinul Olimpic, ajuns la cel de-al 7-lea număr, o lucrare de foarte bună calitate, în care se gasesc   cele mai noi știri olimpice și informații despre Mișcarea Olimpică din România, personalitățile sportului românesc, participarea sportivilor români la viitoarele competiții olimpice și multe alte. Avem un material bogat pe care-l vom prezenta copiilor și tinerilor din Republica Moldova în urma unor actiuni pe care le vom stabili de comun acord”, a declarat președintele COSR

Adrian Dupu a subliniat că: “Deși avem atâtea lucruri care ne unesc – trecutul comun, limba, cultura, tradițiile, există din păcate destui care încearcă să ne dezbine. De aceea dorim să cultivăm și să dezvoltăm relațiile dintre cele două țări și să promovăm tot ce ne unește.

”Îmi doresc ca această cooperare instituțională dintre DRRM și COSR să conducă la o mai bună promovare a sportului în rândul tinerilor atât din România, cât și din Republica Moldova, pentru că sportul a fost mereu un domeniu care unește și leagă prietenii”.

La finalul întrevederii, președintele COSR le-a oferit noilor colaboratori câte  100 de exemplare din publicațiile COSR Ghidul Olimpic și Magazin Olimpic.

Galerie foto