You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacăra Păcii luminează turneul masculin de hochei pe gheață al FOTE Vuokatti 2022

Flacăra Păcii a celei de a XV-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European care va avea loc la Vuokatti, în Finlanda, a fost aprinsă în cadrul unei minunate ceremonii de deschidere, organizate înaintea debutului turneului masculin de hochei pe gheață.

Flacăra, aprinsă în urmă cu o săptămână la Roma, a fost adusă în piața din Vuokatti de snowboarderul Veera Immonen și de fostul jucător de hochei Arto Sirviö, ambii din Sotkamo, iar Flacăra care va lumina Festivalul a fost aprinsă de Lenni Hämeenaho, ex-jucător de juniori al echipei Kajaanin Hokki care evoluază în turneul FOTE.

Steagurile țărilor participante la turneul de hochei pe gheață al băieților au fost purtate de câte un reprezentant al fiecărei  echipe - Rodzers Bukarts, din Letonia, Adam Dvorak, din Cehia, Nikolaj Tishkevich, din Belarus, Aleksander Pelevin, din Rusia și Aleksanteri Kaskimäki, din Finlanda.

Primarul din Sotkamo Mika Kilpeläinen,  Mikko Salonen, secretarul general al Comitetului Olimpic Finlandez și Florin Mișcă, președintele Comisei de coordonare a FOTE Vuokatiii 2022, din partea Comitetului Olimpic European (EOC), și secretar general adjunct al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-au adresat participanților.

”Iată-ne, înapoi în Finlanda pentru a treia oară în istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European. După 21 de ani, Vuokatti va oferi tinerilor sportivi europeni încă o dată o trambulină, spre viitor, în cariera lor sportivă”, a spus Florin Mișcă, care a mulțumit  Finlandei, pentru loialitatea față de idealurile olimpice și sportive, autorităților publice finlandeze din Kajaani și Regiunea Kainuu, precum și municipalității orașului Sotkamo pentru angajamentul și sprijinul puternic, Comitetului local de organizare, pentru munca depusă pentru ca această ediție să aibă loc și să ofere tinerilor sportivi europeni o experiență de neuitat, dar și  tuturor voluntarilor FOTE pentru entuziasmul și sprijinul lor.

”Dragi sportivi, felicitări pentru câștigarea unui loc la această ediție a FOTE! Talentul, dăruirea și angajamentul v-au adus aici”, le-a spus sportivilor șeful Comisiei EOC de coordonare a FOTE.

”Acest Festival vă aparține, pentru că este oportunitatea voastră de a străluci. Amintiți-vă că FOTE înseamnă mai mult decât performanță. Participarea la FOTE este o onoare. Nu neapărat Victoria este importantă, ci modul în care concurezi. Caracterul contează mult mai mult decât medaliile. Respectați-vă gazdele. Respectați-vă adversarii. Amintiți-vă că voi toți sunteți modele de urmat, iar dacă veți face asta, veți inspira generațiile următoare”.

Melodia oficială „Long in to the Night” a răsunat în cadrul ceremoniei, iar Kajaani Dance, dansul oficial al Festivalului a fost vedeta evenimentului.

Turneul masculin de hochei pe gheață începe astăzi cu confruntarea dintre reprezentativele Rusiei și Cehiei, și se va încheia pe 17 decembrie a.c. .

Toate celelalte competiții din cadrul FOTE Vuokatti 2022 se vor disputa în perioada 20 – 25 martie 2022.

Galerie foto