You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Arc peste timp de la PyeongChang 2018, la JOT Gangwon 2024

Comitetul Executiv al Comitetului Internațioal Olimpic a aprobat planul general al bazelor sportive și perioada în care va avea loc cel de-a IV-a ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret. Marea întrecere olimpică mondială a tinerilor cu vârste de până în 18 ani se va desfășura timp de două săptămâni, din 19 ianuarie până pe 1 februarie 2024 în Gangwon, în Coreea de Sud, beneficiind de moștenirea rămasă după Jocurile Olimpice de iarnă PyeongChang 2018.

În programul competitional, care are la baza dimensiunea totală sustenabilă a Lausanne 2020, vor fi 81 de probe, inclusiv halfpipe la schi freestyle și snowboard, tandem pe teren accidentat, la schi freestyle și și întreceri de cross, la schi freestyle și snowboard.

Jocurile au fost programate a se desfășura în patru locații: Gangneung (pentru sporturi pe gheață), PyeongChang (pentru discipline nordice și de alunecare), Jeongseon High 1 (pentru schi alpin și tandem pe teren accidentat) și Hoengseong (pentru evenimentele rămase de schi freestyle și snowboard).

Cei 1.900 de sportivi care sunt așteptați să participe la JOT Gangwon 2024, față de 1872 câți au participat la JOT Lausanne 2020, vor locui pe timpul competiției în unul dintre cele două Sate Olimpice ale Tineretului (YOV): Gangneung-WonjuNational University YOV sau Jeongseon High 1 Ski Resort YOV.

Se așteaptă ca experiența de neuitat a spectatorilor și o puternică mobilizare și participare la activitățile locale de tineret și la programele educaționale ale sportivilor, cuprinse în planul plan general al Jocurilor, să deschidă noi perspective de dezvoltare pe termen lung pentru provincia Gangwon și întreaga regiune Jeongseon.

Președintele Comisiei de Coordonare și membru CIO Hong Zhang a spus că „prin acest plan, Jocurile Olimpice de Tineret de iarnă Gangwon 2024 reprezintă o punte simbolică între moștenirea Jocurilor Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018, împuternicirea tinerilor de mâine și transformarea viitoare a unei întregi regiuni”.

Shin Chang-jae, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret Gangwon 2024, a declarat: „Jocurile prefigurează deja principiul fondator – împreună, în toate etapele creației. Comitetul de Organizare Gangwon 2024 este onorat să aibă sprijinul deplin al provinciei Gangwon și al regiunii Jeongseon. Este o promisiune pentru viitorul unei regiuni, dar și pentru o întreagă generație.”

Galerie foto