You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Calificările pentru Beijing 2022 la patinaj viteză, pe ultima sută de metri

Mihaela Hogaș, medaliată cu bronz la sprint echipe mixte multinaționale la Jocurile Olimpice de Tineret Lillehammer 2016, Bianca Lorena Stănică și Cosmin Ionuț Nedelea, elevii antrenorului Bogdan Stănescu sunt în plină cursă de calificare la Jocurile Olimpice Beijing 2022. Mihaela Hogaș se luptă pentru biletele olimpice în probele de 500 m și 1000 m, Bianca Stănică, la 1000 m, iar Cosmin Nedelea, la masstart. Toți trei își mai pot îmbunătăți timpii în aceste probe în etapele de  Cupei Mondiale de la Salt Lake City, din Statele Unite ale Americii, de la acest final de săptamână (3-5 decembrie 2021) și de la Calgary, din Canada (10-12 decembrie 2021).

”Pentru toți cei trei patinatori rămași în cursa de calificare la Jocuri, obiectivul este de a realiza timpi cât mai buni în etapele de Cupa Mondială la care vor participa până la finalul anului  Se poate spune că toți au șanse egale în cursa pentru Beijing, un timp care să le asigure prezența la Jocurile Olimpice putând fi obținut și în ultima etapă a Cupei Mondiale la care vom participa”, a apreciat Bogdan Stănescu, care se află împrenă cu elevii săi în pregătire pe continental american.

Pe 24 decembrie 2021 se așteaptă ca forul internațional de specialitate să publice listele cu toți sportivii care și-au obținut dreptul de a participa în toate probele de patinaj viteză din cadrul Jocurilor Olimpice Beijing 2022.

Galerie foto