You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Vicecampionul olimpic Horia Tecău și-a anunțat retragerea din activitatea competițională

Horia Tecău, marele jucător de tenis al României a hotărât să pună punct carierei sportive. Alături de Florin Mergea, a scris istorie urcând în premieră pe podiumului olimpic la Rio, în 2016. Horia Tecău și Florin Mergea au cucerit cele dintâi medalii olimpice pentru tenisul românesc – argint la dublu masculin.

În cariera sa, Horia Tecău, acum pe locul 19 ATP la dublu, a fost numărul 2 mondial și a câştigat 38 de trofee, dintre care trei de Grand Slam: Wimbledon, în 2015, US Open, în 2017, ambele în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, şi Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands.
Tot cu Rojer, Horia Tecău a câștigat Turneul Campionilor, în 2015.

„Acum mă încearcă o mulțime de emoții. Sunt recunoscător. Pentru călătorii, pentru ceea ce am trăit, pentru oamenii pe care i-am întâlnit. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea. M-a învățat să visez, să cred și să dezvolt abilități de viață. Energia terenului de tenis și a fanilor tenisului m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viață într-un mod diferit și să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a scris Horia Tecău pe contul său de facebook.

George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis, i-a propus lui Tecău să vină alături de forul de specialitate ca antrenor federal, căpitan nejucator al echipei de Cupa Davis, vicepreședinte sau chiar președinte.

”Sunt onorat de toate propunerile , dar deocamdată am nevoie de o pauză să mă gândesc foarte bine ce îmi doresc să fac. Nu exclud nimic la momentul acesta, nici o cariera în antrenorat”, a spus tenismanul.  ”Îmi doresc să creez un loc în care copiii să aibă oportunitatea să se bucure de tenis și de lecții folositoare în viață. Nu știu acum la ce dimensiune și în ce context, dar cu siguranță voi face ceva, pentru că îmi place tenisul și drumul meu se va îndrepta în această direcție. Mi-ar placea să las în urmă în tenis o atitudine, un mod de a juca tenis foarte dedicat, respectul pe care l-am creat în jur și pe care l-am oferit tuturor, generozitatea, dăruirea și comunicarea...”

 

Galerie foto