You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Record la 100 m, la 105 ani

Născută în Louisiana, în Statele Unite ale Americii, Julia  Hawkins, poreclită „Uraganul”, a devenit prima femeie și prima americancă din categoria sa de vârstă care a stabilit un record mondial la o competiție atletică master. În proba de 100 m, din cadrul Jocurilor de seniori, centenara a înregistrat timpul de 1:02.95.

Cursa din Hammond - Louisiana, localitate aflată la câțiva kilometri de orașul natal al ”Uraganului”, a făcut din Hawkins prima americancă care a concurat la categoria 105+ și prima atletă care a stabilit un rezultat notabil la această vârstă.

După concurs, câștigătoarea a spus că marele său regret ese că nu a terminat cursa sub 60 de secunde

"A fost minunat să văd atât de mulți membri ai familiei și prieteni, dar aș fi vrut să termin cursa în mai puțin de 1 minut.  Dar am vrut să o fac în mai puțin de un minut", a spus atleta centenară.

 

 Fostă profesoară de liceu, Julia  Hawkins s-a născut la 9 februarie 1916 și a practicat ciclismul, iar apoi a descoperit bucuria de a alerga. "Când am început să alerg, am descoperit că este minunat. Mi-a făcut plăcere să o fac", a explicat Hawkins pentru presa din Statele Unite.

După ce a împlint 100 de ani, Julia Hawkins a concurat regulat la nivel de stat și la Jocurile Naționale de Seniori din SUA, adevărata provocare pentru ea fiind sa alerge în proba de 100 m, în mai puțin de un minut.
 Uraganul a reușit această performanță pentru prima data în 2017, la Jocurile Naționale de Seniori din SUA când a alergat  cei 100 m, în 39,62 secunde, stabilind recordul feminin la categoria de vârstă 100+ , record doborât în luna august a acestui an, de Diane Friedman .

Julia  Hawkins nu se va opri după cursa de la Hammond. „Vreau să continui să alerg cât de mult pot. Trebuie să fii activ dacă vrei să fii sănătos și fericit pe măsură ce îmbătrânești”, spus „Uraganul” Hawkins demonstrând încă o dată că vârsta nu-i decât un număr.

Srsa foto: www.olympics.com

Galerie foto