You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

1500 de puieți plantați în PĂDUREA CAMPIONILOR, din Snagov

Componenții loturilor olimpice de canotaj ale României, printre care medaliați la Tokyo 2020, au plantat 1500 de puieți de stejari, în Pădurea Snagov, unde aleargă în timpul cantonamentelor, în cadrul unei acțiuni de împădurire a unei suprafețe de peste trei hectare. A fost prima acținune în cadrul proiectului PĂDUREA CAMPIONILOR, realizat în colaborare cu Asociația Alianță Pentru Pădure, fondată de Laurențiu Ciornei, cu sprijinul Regia Nationala a Padurilor - Romsilva și al Direcției Silvice Ilfov.

”Vrem să arătăm o altă față a campionilor, nu doar cea de la antrenamente sau competiții”, a spus  Elisabeta Lipă, presedintele Federației Române de Canotaj. ”Sportivii au venit aici nu să se plimbe, ci și să muncească. Chiar dacă ei deja au făcut un antrenament. Noi toți avem nevoie de păduri, avem nevoie de un mediu curat, avem nevoie de sportivi sănătoși. Eu sper ca și apa din Lacul Snagov să aibă parte de niște oameni dedicați și să ajungă așa cum am prins-o eu la începuturile mele în canotaj. Atunci din barcă vedeam fundul lacului și beam apa direct din lac la antrenamente. Sunt optimistă că se poate ajunge din nou acolo. Dar este nevoie de oameni dedicați care să vină alături de noi în aceste acțiuni de conștientizare a populației pentru a trăi cu toți într-un mediu curat și sănătos”, a adăugat președintele forului de canotaj.

”Este o acțiune prin care venim în sprijinul unui mediu curat, pentru că ne dorim ca sportivii să se pregătească într-un mediu curat”, a precizat  presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu, prezent la acșiune. ”Știm bine că una dintre directivele Uniunii Europene este ca până în 2050 să fim neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon. Iar sportivii se implică și plantează acești arbori campioni. Sper că aceste acțiuni se vor multiplica astfel încât toți să putem beneficia de un mediu curat. Și bineînțeles să putem face sport într-un mediu sănătos”.          ”.

 

Galerie foto