You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

AUR istoric cucerit de David Popovici la Europenele de la Kazan

Tânărul David Popovici a câștigat prima lui medalie la seniori la Campionatele Europene de înot în bazin scrut (25 m) de la Kazan, din Rusia, iar imnul României a fost intonat pentru prima dată la această competiție. La numai 17 ani, David Popovici  a terminat primul în finala de la 200 m liber, proba sa favorită, și a cucerit titlul continental, cu timpul 1:42.12 - nou record național la 17, 18 și +19 ani!

Sportivul legitimat la CS Dinamo și antrenat de Adrian Rădulescu, a făcut o cursă excelentă și a reușit să-i întreacă pe olandezii Luc Kroon (1:42.20) și Stan Pijnenburg (1:42.51), clasați pe locurile 2, respectiv 3.

Titlul cucerit astăzi de David Popovici este primul din istoria participărilor românești la CE în bazin de 25 m, după 4 medalii de argint și 8 bronz.

La mai puțin de două ore după acest frumos succes, David Popovici a înotat în semifinala de la 100 m liber, alături de Robert Gllință. În timp ce Glință și-a asigurat prezența în lupta pentru podiumul acestei probe, Popovici este a doua rezervă.

La Europenele de la Kazan, România a cucerit până acum trei medalii – un aur – David Popovici, un argint și un bronz – Robert Glință.

Update: În finala de la 100 m liber, Robert Glință s-a clasat pe locul 6, cu timpul de 46.74 secunde. Medalai de aur i-a revenit lui Kliment Kolesnikov, din Rusia (45.58 s), argintul italianului Alessandro Miressi (45.84 s),iar bronzul rusului Vladislav Grinev (46.06 s).

România a încheiat Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) de la Kazan cu cele trei medalii cucerite de David Popovi - aur, la 200 m liber, și  Robert Glință - argint la 100 m spate și  bronz, la 50 m spate.

Galerie foto